Počeo opći štrajk prosvjetara u ŽZH: Druga OŠ Široki Brijeg, dvije područne škole, te pojedinci u nekim školama nisu pristupili štrajku

Razlozi za štrajk su, između ostaloga, nepotpisivanje kolektivnoga ugovora te nepostizanje zajedničkog stava o postotku povećanja plaće.

Opći štrajk srednjim i osnovnim školama u Županiji Zapadnohercegovačkoj, uz izuzetak dvije osnovne škole, počeo je u ponedjeljak, 9. siječnja.

Djelatnici svih osam srednjih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj su štrajku, izjavila je za portal Jabuka.tv predsjednica Nezavisnog sindikata uposlenih u srednjim školama u ŽZH Jasminka Petric.

Kako neslužbeno doznaje portal  Vrisak.info štrajku nisu pristupile ni područne škole Trn i Ljuti Dolac.

Također doznajemo i to da određeni broj nastavnog osoblja nije pristupio štrajku neovisno o tome što se u njihovim školama pristupilo štrajku, piše Vrisak.

Razlozi za štrajk su, između ostaloga, nepotpisivanje kolektivnoga ugovora te nepostizanje zajedničkog stava o postotku povećanja plaće.


Kada su u pitanju osnovne škole, od njih 14, dvije škole nisu u općem štrajku.

Djelatnici osnovnih škola u Županiji Zapadnohercegovačkoj odazvali su se općem štrajku u visokom postotku. Druga osnovna škola Široki Brijeg nije u štrajku dok će Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić iz Ljubuškog štrajkati svaki dan po jedan školski sat. U pravilniku stoji da se i na taj način može štrajkati te će time iskazati podršku općem štrajku, rekao je za portal Jabuka.tv predsjednik Nezavisnog sindikata uposlenih u osnovnim školama u ŽZH Slaven Ljubić.

Ljubić dodaje da je 27. prosinca 2022. godine uputio dopis Vladi ŽZH i na adrese više županijskih ministarstava u kojem je zatražen žuran sastanak, no odgovor nisu dobili.

Kao i kod kolega iz srednjih škola, razlozi za štrajk su nepotpisivanje kolektivnog ugovora i nepostizanje dogovora o povećanju plaća.

SOURCEBild.ba
Previous articleDan Republike: Sve spremno za svečani defile u Istočnom Sarajevu, Kostrešević se zahvalio kolegama iz MUP KS i FBiH
Next articleU Stocu pronađeno beživotno tijelo 50-godišnjaka
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments