Policajac u BiH osuđen na pola godine zatvora jer je primio dar u iznosu od 30 eura. Bit će mu oduzet i novac

Od optuženog se oduzima primljeni dar u novčanom iznosu od 30 eura

Sud Bosne i Hercegovine, nakon održanog ročišta za razmatranje izjave o priznanju krivnje, donio je presudu kojom je Dejan Ivaštanin oglašen krivim što je počinio kazneno djelo – primanje dara i drugih oblika koristi i osuđen na šest mjeseci zatvora.

Sud je optuženom izrekao mjeru sigurnosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom je optuženom zabranjeno obavljanje dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH u trajanju od tri godine računajući od dana pravomoćnosti presude, s tim da se vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vrijeme trajanja ove mjere sigurnosti.

Od optuženog se oduzima primljeni dar u novčanom iznosu od 30 eura, koji je iznos optuženi dužan uplatiti u korist Proračuna Bosne i Hercegovine u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti presude.

Optuženi Dejan Ivaštanin kriv je što je kao službena osoba u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tijekom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti, priopćeno je iz Suda BiH.

SOURCEBild.ba
Previous articlePutin neće sjesti sa Zelenskim. Ima svoje razloge, neke je otkrio i njegov glasnogovornik
Next articleNelegalni SIP: Pripremamo se za izbore u listopadu ove godine. Zakonom je precizno definirano kada se održavaju
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments