Politički aktivist poderao pseudograđanina i bošnjačkog nacionalista Zukana Heleza, ovo je must-see

Politički aktivist Lucović je poslao poruku i onima koji "u korist novca i političkog pragmatizma" u hrvatskoj politici šute

Politički aktivist
Zukan Helez, "omiljeni" ministar među populacijom HVO-a

Politički aktivist Lucović je poslao poruku i onima koji “u korist novca i političkog pragmatizma” u hrvatskoj politici šute

SDP-ov Zukan Helez, osobito “omiljen” među bivšim pripadnicima Hrvatskoga vijeća obrane i čovjek poznat po tučama po bugojanskim kafanama jučer je ponovno pljuvao temelje Bosne i Hercegovine i činjenice da je ta zemlja uopće država.

Zukan Helez je, naime, negirao legitimno predstavljanje kao glavno i temeljno načelo u BiH i samim time negirao politike ZAVNOBiH-a i onoga za što mu se stranka, navodno, zalaže.

“To legitimno predstavljanje nema nigdje, nema u Ustavu BiH, Daytonskom sporazumu. I Vijeće ministara EU je donijelo zaključke gdje su predstavnici Hrvatske inszstirali da uđu zaključci konstitutivnosti i legitimno predstavljanje i to je odbačeno. Dakle, Europa je shvatila o čemu se radi. Dakle, to legitimno predstavljanje ne postoji nigdje. To je ‘par baraba u zapadnoj Hercegovini stavilo u eter medijski’ i sada se priča o tome. Legitimno predstavljanje je u prijevodu blokada BiH…”, rekao je, među ostalim, Helez.

Ovakve izjave su tipična pseudograđanska politika, a u biti, lijepo upakovani ekstremni bošnjački nacionalizam. Da nova epizoda ekstremnog bošnjačkog nacionalizma ne prođe neopaženo pobrinuo se hrvatski politički aktivist i politolog Marko Lucović koji je Helezu očitao bukvicu.


Lucović se prvo osvrnuo na protjerane Hrvate Bugojna, a što je znakovito s obzirom na to da je Helez – Bugojanac.

“16000 Hrvata protjerano, 311 hrvatskih civila i vojnika ubijeno, oko 2000 hrvatskih zatočenika prošlo strahote nekoliko desetina logora u kojima su mučeni, ubijani, zlostavljani i odvođeni u nepoznatom smjeru i nikada nisu pronađeni. Mjesto radnje: Bugojno; grad u kojem je stasao i u kojem živi Zukan Helez”, piše ovaj hrvatski aktivist.

Dodao je i kako, također, Helezovo ministarsko imenovanje nitko ne problematizira iako bi trebao.

“Čovjek koji je više puta poricao zločinačke radnje kroz navedene torture, a što predstavlja otvoreno negiranje ratnih zločina koji su počinile postrojbe njegove Armije RBiH na ovom području. Danas je taj Zukan Helez kandidat za ministra obrane BiH i nema nikakve problematike oko njegovog imenovanja na tu funkciju. Dapače, nisu sporne njegove ratnohuškačke i izjave upotpunjene najsurovijom mržnjom koja se reflektira prema Hrvatima”, piše Lucović.

Politički aktivist Lucović je poslao poruku i onima koji “u korist novca i političkog pragmatizma” u hrvatskoj politici šute na riječi i djela koje Helez i slični produciraju.

“Nije sporno ni to što je na direktan način za vrijeme platformaške vlade jedna stvar u cijeloj priči najbitnija, a to je, da prostite, pišanje po hrvatskim žrtvama, hrvatskom identitetu i dostojanstvu koje je nažalost u dubokoj krizi. Takvi, očito, imaju pravo na to, isto kao što i mi imamo pravo šutjeti u korist novca i političkog pragmatizma”, zaključio je ovaj politički aktivist.

SOURCEBild.ba
Previous article78-godišnjakinja ukrala novčanik dvije godine mlađoj ženi
Next articleČović najavio brutalnu vijest! U Mostar stiže premijer jedne od najvažnijih država svijeta!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments