“Ponuđena nam je trećina Bosne. Da smo pristali, imali bismo Alijinu sliku na zidu, svoju vojsku, medije…”

"Dakle, mi držimo ovu zemlju onako kako smo je u ratu držali da je ne raskinu, tako sad držimo njenu ekonomiju i guramo dalje. Mi napunimo budžete."

Bakir Izetbegović
Foto: Arhiva

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je na jednom stranačkom skupu otkrio detalje o pregovorima o ustroju Bosne i Hercegovine.

Izetbegović je rekao kako je najveća uvreda reći da se SDA bori samo za vlast i kako je jednaka sa SNSD-om i HDZ-om.

– Ono što želim istaknuti jest da u FBiH živi dvije trećine stanovništva, a da je tri četvrtine svakog dobra – ekonomije, snage, potrošnje goriva, prikupljanja PDV-a, BDP-a i tako dalje – da se to ostvari u FBiH i većinom tamo gdje žive Bošnjaci.

Dakle, mi držimo ovu zemlju onako kako smo je u ratu držali da je ne raskinu, tako sad držimo njenu ekonomiju i guramo dalje. Mi napunimo budžete.

Budžet u RS-u bi bio niži da nije ovog fenomena o kojem sada govorim, a državni budžet skoro potpuno napunimo i onda ga neće usvojiti i onda nam našim parama ne dozvoljavaju da povećamo plaće policajcima, vojnicima i tako dalje. Našim sredstvima – rekao je Izetbegović.


Dodao je da je to cijena Bosne koju uporno plaćaju.

– A bila nam je ponuđena trećina Bosne: “Uzmite to”. Ja sam bio prisutan u Ženevi i svugdje gdje se pregovaralo. Nudilo se. I da smo to uradili, imali bismo Alijinu sliku na zidu, imali bismo svoju vojsku, svoju obavještajnu službu, svoje medije i tako dalje – izjavio je Izetbegović, prenosi pressmediabih.com.

SOURCEBild.ba
Previous articleHrvat poginuo u Ukrajini
Next articlePrometna na cesti Tomislavgrad – Blidinje, ozlijeđen 38-godišnjak
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments