Pornić zbog kojeg je Begić dao ostavku top je tema na društvenim mrežama, oglasila se i Gorica Dodik

Šuška se i kako je druga osoba sa snimke Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, ali je sam Begić to demantirao.

Ilustracija

Aplikacijama za dopisivanje cijeli dan kruži porno snimka na kojoj se vidi sada već bivši član PDP-a Ivan Begić koji je zbog snimke dao ostavku na sve javne funkcije.

Inače, Begić je skupštinski zastupnik u Gradu Banjaluka, a član je PDP-a. O svom povlačenju iz politike se oglasio na Facebooku kazavši kako zbog ove snimke već mjesecima trpi torturu.

Šuška se i kako je druga osoba sa snimke Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, ali je sam Begić to demantirao.

“Nakon mjeseci ucjena, psihičkog maltretiranja i prijetnji, danas je pušten moj privatni snimak koji se preko stranačkih baza naših protivnika šalje građanima i širi društvenim mrežama. Zbog istog snimka traženo mi je pola miliona KM, a zbog pritisaka i prijetnji koje trpim moje zdravstveno stanje se naglo pogoršalo. Zbog svega toga danas sam ponovo kod psihijatra i ne osjećam se dobro. U politiku sam ušao čista srca i iskrenih namjera, ali prljava igra političkih protivnika više ne bira sredstva. Moj privatni video snimak poslali su mojim prijateljima, a najviše boli činjenica da su snimak poslali mojim roditeljima kojima je ozbiljno narušeno zdravstveno stanje. Oštro demantujem da video ima veze sa mojim saradnicima niti bilo kom iz javnog života. Iako smatram da svako ima pravo na privatni život, svjestan sam odgovornosti koju imam kao javna ličnost, zbog toga se povlačim iz politike, predajem mandat odbornika i napuštam PDP”, napisao je Begić.


Iako o tome nitko ne govori niti se javno očituje, u javnosti u Republici Srpskoj objava ove snimke se smatra političkim obračunom.

Teško da će ikada biti jasno je li objava snimke produkt unutarpolitičkih obračuna u samom PDP-u koji je važna oporbena stranka u RS-u ili je riječ o načinu vladajućeg SNSD-a da politički pokuša diskreditirati oporbu i Stanivukovića.

O snimci se oglasila i kćer srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika Gorica Dodik, a koja je, podsjetimo, ranije i najavljivala snimu koja bi mogla diskreditirati Stanivukovića.

“Pustite ga vise da srusi taj Kajak, kad vec nista ne gradi, neka bar nesto srusi i uslika se. Da slike sa pjevacicama na portalima zamjeni slikama sa bagerom. Dok ne dodje snimak na red”, pisala je ranije.

Danas se ponovno oglasila, u dva navrata, maloprije je napisala da je snimak “maslo onih koji su ovakvu politiku donijeli na ove prostore”.

“Sa lažnih profila napadate mene za snimak, junačine. Ja imam djecu i nikada ovo nekome uradila ne bi, jer ne bi voljela da se to desi kako mojoj tako i bilo čijoj djeci. Vi ste ovakvu politiku donijeli na ove prostore, vi takvu politiku vodite, ovo je vase maslo”, napisala je Gorica na Twitteru.

Danas ranije je se osvrnula na one koji “uništavaju svoje”.

“Sram vas bilo šta ste napravili od političke borbe, nedorasli i neobrazovani diletanti, youtuberi, influenseri… hajde što podmećete drugima, nego i “svoje” uništavate. Nažalost, opet kažem, jedino ko ispašta je Begić, a onaj ko ga je iskoristio za sve, ni da se oglasi”, napisala je.

SOURCEBild.ba
Previous articleDodik se ražestio i poručio opoziciji: Pun mi je kufer vaše izdaje!
Next articleVelika pobjeda Milorada Dodika: Republika Srpska izglasala povratak nadležnosti
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments