Poznat je datum održavanja konstituirajuće sjednice Skupštine Posavske Županije

Osim upoznavanja s Odlukom o izboru predsjednika Skupštine PŽ, predviđen je i izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Konstituirajuća sjednica Skupštine Posavske županije (PŽ) održat će se u srijedu, 16. studenoga, s početkom u 11 sati, u dvorani za sjednice Skupštine Posavske županije u Domaljevcu.

Kako je najavljeno, za sjednicu je uz, konstituiranje Skupštine PŽ (upoznavanje s konačnim potvrđenim rezultatima izbora u Skupštini PŽ, uručivanje Uvjerenja o dodjeli mandata zastupnika u Skupštini PŽ, davanje svečane prisege zastupnika Skupštine PŽ , izbor Mandatno-imunitetnog povjerenstva i izbor Povjerenstva za izbor i imenovanja) , predviđeno i konstituiranje Klubova zastupnika konstitutivnih naroda u Skupštini PŽ i predlaganje kandidata za izbor na mjesto predsjednika ili dopredsjednika Skupštine.

Također, Prijedlog odluke o potvrđivanju kandidata za predsjednika ili dopredsjednika Skupštine PŽ: Kluba zastupnika Hrvata, Kluba zastupnika Bošnjaka i Kluba zastupnika Srba.

Osim upoznavanja s Odlukom o izboru predsjednika Skupštine PŽ, predviđen je i izbor izaslanika u Dom naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Podsjećamo, za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH iz zakonodavnog tijela Posavske županije biraju se četiri izaslanika, uključujući jednog iz reda Bošnjačkog, jednog iz reda Hrvatskog te jednog iz reda Srpskog naroda i jednog iz reda ostalih.


Prema posljednjim podacima o rezultatima Općih izbora održanih 2. listopada, Skupštinu Posavske županije će činiti sedam stranaka – Hrvatska demokratska zajednica BiH (HDZ BiH) – 12, Stranka demokratske akcije (SDA) – 3, Hrvatska demokratska zajednica 1990 (HDZ 1990) -2, Socijaldemokratska partija BiH (SDP) -1, Hrvatska republikanska stranka (HRS) – 1, Nezavisni-Neovisni -1 i Pokret demokratske akcije (PDA) -1.

SOURCEFena
Previous articleBrutalno jak potres od čak 6.9 po Richterovoj ljestvici pogodio je danas područje otočja Fidži
Next articleOvo većinski hrvatska županija će prva održati konstituirajuću sjednicu Skupštine od županija s većinskim hrvatskim stanovništvom
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments