PR portal SDA vulgarno izvrijeđao Ninu Raspudića i Hrvate

PR portal SDA vulgarno izvrijeđao Ninu Raspudića i Hrvate

Magazin Stav, neformalno glasilo SDA financirano turskim novcima, danas je objavio tekst o zastupniku u Saboru Republike Hrvatske Nini Raspudiću u kojem grubo vrijeđa kako Raspudića tako i Hrvate, posebno Hrvate Mostara.

U tekstu kojeg potpisuje izvjesni Mirzet Hamzić, Raspudića se naziva najprizemnijim, vulgarnim riječima, dok istovremeno na prilično sličan način širi nesnošljivost i prema Hrvatima Mostara.

Sam naslov teksta je toliko degutantan da je nevjerojatno da ga je bilo koji medij, pa makar i Stav, usudio se postaviti uz bilo kakav tekst, prenosi Dnevnik.ba.

Naslov je izravan i jasno govori o onomu što čitatelja očekuje u tekstu.

– Nino Raspudić, svoj na svome ili, jednostavnije, govno na govnu – bez ikakvih skrupula stavili su urednici Stava za naslov na Hamzićev tekst.

Inače, sam tekst se otvara pohvalom Hrvatskoj koja je za predsjednika u dva navrata izabrala Stjepana Mesića kao “dokazanog demokratu”, što odmah jasno govori o kompetencijama autora i zapravo iznimno niskim porivima za pisanje samog teksta.

Mesić, naime, nije nikakav demokrata nego aktualna perjanica jugonostalgičara i svih onih koji žale za slomom jugoslavenskog komunističkog režima a koji se danas lažno predstavljaju kao tzv antifašisti.. K tomu, Mesić je poznat po otvorenom veličanju ustaškog pokreta i NDH u 2. svjetskom ratu, ai to danas ne zanima tzv. antifašiste. Posebno ne one u Sarajevu.

Slijede odvratno vulgarne kvalifikacije kako Raspudić svoje riječi “natapa govnjivim ustaškim smradom” pri tom izrugujući se njegovu hercegovačkom naglasku.

Uzgred se iskazuje i netrpeljivost prema hrvatskom narodu u cjelini nazivajući Raspudića “mladim Rvatom”, te se ovaj izraz koristi kroz cijeli tekst odnoseći se na Hrvate.

Potom se šire već ustaljene laži o agresiji Hrvatske na BiH, o rušenju Starog mosta, podjeli BiH, Franji Tuđmanu, Herceg Bosni… Ukratko, svemu i svačemu što se može u bilo kakav negativan kontekst dovesti zajedno s hrvatskim narodom.

K tomu, Hrvate se naziva divljacima u opancima koji su tobože srušili Stari most u Mostaru.

Sve se pak završava usporedbom s ratnim godinama i još jednim krugom laži o podjeli BiH. Sugerira se da hrvatski narod u cjelini želi dijeliti BiH, kao i hrvatski politički dužnosnici Andrej Plenković i Zoran Milanović.

Sve u svemu, ovo je još jedan prilog medija bliskih SDA sotonizaciji Hrvata i svega hrvatskog kako u BiH tako i u samoj Republici Hrvatskoj. Raspudić je samo povod za odašiljanje poruke u prvom redu bošnjačkoj javnosti o tomu što treba misliti i kako se odnositi prema drugima i drugačijima koji odbijaju biti sluge bošnjačkog nacional-šovinizma.

Ovakvi tekstovi i njegove poruke nepogrješivo se dekodiraju u bošnjačkoj javnosti kao signali za nastavak aktivnog širenja neprijateljstva prema svim Hrvatima.

Bild.ba