Predložen pritvor za četiri osumnjičene osobe u akciji Raptor: pogledajte za kakav kriminal ih se tereti

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu

Postupajuća tužiteljica Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine uputila je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvije osumnjičene osobe, te također prijedlog za određivanje mjera zabrane za još dvije osumnjičene osobe u akciji kodnog naziva “Raptor”.

Akcija “Raptor” usmjerena je ne otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za organizirani kriminal, neovlašten promet opojnim drogama, krijumčarenje osoba i druga povezana kaznena djela, a radi se o predmetu u kojem se realizira međunarodna suradnja i koriste informacije dobivene dešifriranjem Sky i Anom aplikacija.

Mjera pritvora predložena je zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze te vršiti utjecaj na svjedoke ili sudionike, a predložene stroge mjere zabrane obuhvaćaju zabranu napuštanja boravišta, zabranu putovanja, kao i zabranu sastajanja sa određenim osobama, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Sinoć je održano sudsko ročište na kojem je tužiteljica detaljno obrazložila razloge za mjere pritvora i mjere zabrane, koje trebaju osigurati neometan nastavak istrage koju vode Tužiteljstvo BiH, MUP KS i partnerske policijske agencije.

SOURCEFena
Previous articleSjeverna Koreja izaziva osude Washingtona, Seula i Tokija: jutros je lansirala četiri kratkometna projektila
Next articleLovrić: Svaku utakmicu idemo na pobjedu i nadamo se da na Pecari ostaju tri boda
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments