Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen boravit će sutra u posjetu Bosni i Hercegovini i otvoriti će tunel Ivan

Tijekom posjeta, predsjednica von der Leyen će se sastati s članovima Predsjedništva BiH, obratit će se predstavnicima političkog života, civilnog društva, kulture i poslovne zajednice te svečano otvoriti tunel Ivan na Koridoru Vc.

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen boravit će sutra u posjetu Bosni i Hercegovini u okviru regionalne posjete zapadnom Balkanu, najavljeno je iz ureda Delegacije Europske unije (EU) u BiH.

Posjet je u kontekstu nedavne preporuke Europske komisije da Bosni i Hercegovini bude dodijeljen status kandidata kako bi bila naglašena poruka da je budućnost zemlje u Europskoj uniji. Predsjednica će se osvrnuti na tekuću energetsku krizu i pokazati odlučnost EU da podrži partnere u suočavanju s visokim cijenama energenata i dugoročnom unapređenju njihove energetske sigurnosti.

Tijekom posjeta, predsjednica von der Leyen će se sastati s članovima Predsjedništva BiH, obratit će se predstavnicima političkog života, civilnog društva, kulture i poslovne zajednice te svečano otvoriti tunel Ivan na Koridoru Vc. Europska unija je uložila bespovratnih 23,3 milijuna eura za dionicu Tarčin-Ivan i za tunel Ivan, što je dio od ukupne grant podrške EU za Koridor Vc od 542 milijuna eura.

SOURCEBild.ba
Previous articleGradonačelnik Zenice Fuad Kasumović se oglasio na Facebooku i poručio: “Neću biti poslanik u Skupštini ZDK ni u Vladi ZDK”
Next articleU opoziciji i CIK-u će ciknuti nakon ovog, ali: Dodik je predsjednik Republike Srpske
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments