Prekinuta sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH zbog nedostatka kvoruma

Sjednica je prekinuta tijekom burne rasprave o dopuni Zakona o pripadnosti javnih prihoda, čiji predlagač je izaslanik Ivo Tadić.

Sjednica Doma naroda prekinuta je poslijepodne nakon što je predsjedatelj Tomislav Martinović konstatirao da je u sali 25 izaslanika ovog tijela koje ukupno ima 58 članova.

O nastavku zasjedanja će izaslanici biti blagovremeno obaviješteni, kazao je predsjedatelj.

Sjednica je prekinuta tijekom burne rasprave o dopuni Zakona o pripadnosti javnih prihoda, čiji predlagač je izaslanik Ivo Tadić.

Suština njegovog prijedloga je da raspodjela novca od koeficijenta odnosno pondera u raspodjeli javnih prihoda za Kanton Sarajevo, već umanjenog ranije osnovnim zakonom sa 2 na 1,5, ne mora čekati 1. siječanj 2023., kako je govoreno kad je u veljači ove godine usvojen osnovni zakon o pripadnosti javnih prihoda u FBiH.

Mjesečno, na osnovu umanjenog pondera Sarajevskom kantonu, ostalim kantonima treba pripasti 7,1 milijuna KM iz 2022. godine. Godišnji iznos ovog umanjenja je 86 milijuna KM.


Prije prekida današnje sjednice, Dom naroda je usvojio nekoliko zakona, među njima Zakon o izmjenama i dopuni zakona o liječenju neplodnosti biomedicinski potpomognutom oplodnjom i Zakon o izmjenama i dopunama zakona o radu u FBiH.

Među preostalim točkama dnevnog reda su izvještaji o radu poštanskih i telekomunikacionih poduzeća te dokument okvirnog budžeta Federacije BiH za period 2022.-2024. godina.

SOURCEBild.ba
Previous articleIzetbegović o Schmidtu: ‘Zvao me prije 15ak dana, krajnje je vrijeme da povuče potez. Mislim da je donio odluku’
Next articleKošarac o izbornom zakonodstvu s Brockovom: Opasne su namjere bošnjačkih političara i međunarodne zajednice
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments