Pretukao supruga jedne od najmoćnijih političarki svijeta, nju htio uzeti za taoca, policija objavila detalje

Incident, koji je Jenkins nazvala “politički motiviranim”, potaknuo je strahove o stranačkom ekstremističkom nasilju

Image by Adam Derewecki from Pixabay

Muškarac optužen da je čekićem pretukao supruga čelnice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nancy Pelosi nakon što je nasilno ušao u njihov dom, prijetio je da će je uzeti za taoca i slomiti joj koljena, navodi se u saveznoj kaznenoj prijavi podnesenoj u ponedjeljak.

Navodne namjere Davida Waynea DePapea objavljene su nakon što su savezni tužitelji optužili 42-godišnjeg muškarca za napad i pokušaj otmice u provali u petak prije zore u kuću obitelji Pelosi u San Franciscu.

Nekoliko optužnica podignuto je odvojeno pred Vrhovnim sudom San Francisca, uključujući pokušaj ubojstva, napad smrtonosnim oružjem, provalu, zlostavljanje starijih osoba i prijetnje javnom službeniku, objavila je okružna tužiteljica Brooke Jenkins na konferenciji za novinare.

Policija pred kućom Nancy Pelosi, foto: Twitter

82-godišnja predsjednica Zastupničkog doma Kongresa SAD-a, demokratkinja koja je druga u liniji zamjenika predsjednika SAD-a, bila je u Washingtonu u vrijeme napada. Njezin suprug Paul Pelosi (82), izvršni direktor tvrtke za nekretnine i rizični kapital, hospitaliziran je dok se oporavlja od prijeloma lubanje i ozljeda šake desne ruke.

Liječnici očekuju potpuni oporavak.


Incident, koji je Jenkins nazvala “politički motiviranim”, potaknuo je strahove o stranačkom ekstremističkom nasilju uoči izbora u sredini mandata 8. studenoga koji će odlučiti o kontroli Kongresa tijekom jedne od najžešćih i najpolariziranijih kampanja u SAD-u.

Kao jedna od najviše pozicioniranih demokrata u Washingtonu i dugogodišnja predstavnica jednog od najliberalnijih američkih gradova, Nancy Pelosi bila je česta meta napada i kritika konzervativaca.

Njezin je ured opljačkan tijekom napada na američki Kapitol 6. siječnja 2021. od strane gomile pristaša tadašnjeg republikanskog predsjednika Donalda Trumpa.

SOURCEHina
Previous articleVeleposlanstvo SAD-a u BiH reagiralo na bošnjačke optužbe o pogodovanju Hrvatima pri Izbornom zakonu
Next articleDanas katolici slave blagdan Svih svetih: ovo je sve što morate znati o tom blagdanu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments