Procurio Dodikov plan: Idući potez je VSTV Republike Srpske, a s tim kreću već u idućem mjesecu?

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo biti osnovano visoko sudsko i tužiteljsko vijeće RS, mogla bi biti održana 1. veljače.

dodik

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj bi trebalo biti osnovano visoko sudsko i tužiteljsko vijeće RS, mogla bi biti održana 1. veljače, a nije isključena mogućnost da bude održan sastanak svih parlamentarnih političkih stranaka iz RS poslije 25. siječnja, pišu “Nezavisne”.

“Na toj posebnoj sjednici, osim o VSTV-u, bit će govora o stavljanju izvan snage Zakona o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom, koji je nametnuo Pedi Eshdown, bivši visoki predstavnik u BiH”, rekao je neimenovani izvor Nezavisnim.

Također, navode da bi prije posebne sjednice NSRS Milorad Dodik, lider SNSD-a, mogao organizirati sastanak s liderima parlamentarnih političkih stranaka iz RS, a u vezi s posebnom sjednicom NSRS, ali i molbom Aleksandra Vučića, predsjednika Republike Srbije, o vraćanju u institucije Bosne i Hercegovine. Ovaj sastanak, prema neslužbenim informacijama, ne bi trebao biti održan prije 25. siječnja. U tom tjednu, točnije 27. siječnja, bit će održan i veliki summit RS i Srbije, a nije isključena mogućnost da se vlast i opozicija iz Republike Srpske tu sastanu s predstavnicima Republike Srbije.

Ono što je zasad sigurno, navode Nezavisne, jeste da se srpski dužnosnici u parlament BiH, Vijeće ministara BiH i Predsjedništvo BiH neće vratiti da odlučuju bez odluke Narodne skupštine Republike Srpske, uz uvjet da se iz pravnog sustava povuku nametnute izmjene Krivičnog zakona BiH kojim se, između ostalog, zabranjuje negiranje genocida u Srebrenici.

SOURCEBild.ba
Previous articleSchmidtu ne preporučujemo posjet Beogradu. Pogledajte kakvi su plakati tamo osvanuli
Next articleJedna osoba smrtno stradala u pucnjavi
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments