PROKUŠAN RECEPT “Smišljena i organizirana hajka Bošnjaka širom svijeta”

Prema njenim riječima, tvorac ove, kako kaže, briljantne inicijative je izvjesni Muhamed.

Dok u Republici Srpskoj nitko ne spominje rat, već poziva na dijalog i poštivanje Daytonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, s druge strane, u FBiH Bošnjaci otvoreno govore o mobilizaciji, zveckaju oružjem, postrojavaju se u Bužimu i mašu ratnim zastavama, istovremeno govoreći o navodnoj ugroženosti i ratu u BiH.

Da je riječ o smišljenoj kampanji i kreiranju atmosfere o navodnoj ratnoj opasnosti, što je već njihov stalni recept za prizivanje strane intervencije u BiH, potvrđuju i prosvjedi koje su Bošnjaci organizirali po europskim gradovima, ispred OHR-a u Sarajevu, kao i uputstvo što i kako da rade da bi američki predsjednik Joe Biden dobio “pismo za mir u BiH” koje je na Facebooku objavila Amra Šabić El Rejis iz Bihaća, koja živi u SAD.

Ona je precizno pojasnila Bošnjacima u SAD kako da posredstvom telefona pošalju “pismo za mir u BiH” na adrese američkog predsjednika Bidena, te svih senatora i kongresmena i pozvala ih da o tome upoznaju i svoje prijatelje Amerikance koji treba da ih podrže da, kako kaže, mirnim putem spriječe rat u BiH”.

Prema njenim riječima, tvorac ove, kako kaže, briljantne inicijative je izvjesni Muhamed.

U pismu, koje Bošnjaci trebaju poslati američkim službenicima, navodi se da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik “ugrožava sigurnost i mir Bosanaca”, te da je potrebno da Amerika intervenira i spriječi ga u tome.


 

SOURCESrna
Previous articleRatni uzvici ekstremista iz Bužima pod povećalom policije
Next articleKOMENTAR VASILJA Rezultati tajnih razgovora – Hrvatima bi se trebali vratiti nesmetan izbor u Predsjedništvo i domove naroda, a Bošnjaci dobivaju veći broj vodećih pozicija
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments