Prosvjednik iz Sarajeva nacističkim biranim riječima o Hrvatima: “narod koji se može staviti u dva željeznička vagona”

Danas, 80-ak godine kasnije, taj duh je, nažalost, još živ, a prosvjednik iz Sarajeva bi u vagonima odvozio Hrvate

prosvjendik
Screenshot via Twitter Bild.ba

Da je duh nacističke Njemačke još uvijek živ u BiH i da trenutno lebdi nad Sarajevom, vidljivo je iz izjave koju je u eteru televizije Face, koja ima frekvenciju u cijeloj BiH dao jedan prosvjednik. On je izjavio kako “Hrvati mogu stati u dva željeznička vagona”.

U vagonima su, sjećate se, u nacističkoj Njemačkoj, najvećem zlu u povijesti čovječanstva koja je za cilj imala istrebljenje židovskog naroda, odvođeni upravo Židovi prvo o koncentracijske logore potom i u plinske komore.

Danas, 80-ak godine kasnije, taj duh je, nažalost, još živ, a prosvjednik iz Sarajeva bi u vagonima odvozio Hrvate. Da, odvozio bi Hrvate prvo u koncentracijske logore potom i u plinske komore jer ako ne bi, onda ne bi ni koristio ovakvu zločinačku i zlonamjernu paralelu.

Podsjetimo, ispred OHR-a u Sarajevu traju prosvjedi nekoliko stotina građana. Povod za prosvjede je iracionalan i u potpunosti sulud. Prosvjednicima, naime, smeta to što bi Christian Schmidt mogao nametnuti Izborni zakon kojim bi djelomično proveo presudu Ustavnoga suda BiH u slučaju Ljubić, piše portal Bild.ba.

Schmidtovim intervencijama u Izborni zakon bi Hrvatima napokon bilo omogućeno da sami biraju svoje političke predstavnike u tijela vlasti, a ne da to u njihovo ime čine brojniji Bošnjaci. Takav način biranja predstavnika je, podsjetimo, temelj Daytonskog mirovnog sporazuma koji je u prvom redu mirovni, a koji je više puta grubo prekršen na štetu Hrvata.


Dio Daytonskog mirovnog sprorzuma je i Ustav države BiH koji Hrvatima jamči mogućnost da sami biraju svoje političke predstavnike, a što je više puta grubo prekršeno zahvaljujući nametnutim amandmanima ranijih visokih predstavnika u BiH.

Odluka Schmidta da djelomično ispravi političke nepravde koje se Hrvatima nanose desetljećima u velikom dijelu bošnjačkih stranka te u dijelu javnosti je dočekana na nož, a neki bi, vidimo, rado posezali i za metodama koje su ranije koristili nacisti.

Otužno je i sramotno da se na televiziji koja ima frekvenciju u cijeloj državi puštaju takvi mrziteljski i nacistički stavovi, piše portal Bild.ba.

 

SOURCEBild.ba
Previous articleProsvjedi u Sarajevu i službeno počeli, sav bošnjački vrh prisutan: odaziv manji od najavljivanog i očekivanog
Next articlePucnjava na benzinskoj crpki u Njemačkoj: Državljanin Hrvatske upucao državljanina BiH
Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kit karson

Samo vi potpirujte novi rat. Mamu vam jebem. Jako malo je gubavaca koji bi ratovali, pustite normalan narod da živi a vi jazavci željni rata, na ledinu pa se jebite međusobno