Putin je anektirao ukrajinske regije, osuo paljbu po Zapadu i pozvao na prekid vatre: ‘Ukrajinci, možemo pregovarati o svemu, osim o jednoj stvari‘

Pozivam Ukrajinu na pregovore, ali također naglašavam da su građani Luganska, Donjecka, Zaporžja i Hersona napravili "svoj izbor"

Vladimir Putin je započeo svoj govor povodom današnje takozvane ceremonije potpisivanja, javlja BBC.

Ovaj govor, u Dvorani Svetog Jurja u Kremlju, uslijedio je nakon takozvanih referenduma održanih u regijama Donjecka, Luganska, Hersona i Zaporožja koje su pod kontrolom Rusije. Zapad ih je osudio kao lažne, a ono što je Putin upravo objavio je protuzakonito prema međunarodnom pravu.

Pozivam Ukrajinu na pregovore, ali također naglašavam da su građani Luganska, Donjecka, Zaporžja i Hersona napravili “svoj izbor” i o tome se sada ne može pregovarati – kazao je ruski čelnik.

Očekivano, dotaknuo se i nuklearnog oružja, rekavši da je SAD stvorio presedan za njegovu upotrebu bacivši atomske bombe na Hirošimu i Nagasaki tijekom Drugog svjetskog rata.

SOURCEBild.ba
Previous articleJavio se Karamatić: kaže da će se u mandatu boriti za više Herceg-Bosne i manje Sarajeva
Next articleJavio se Riječanin koji je pokušavao spasiti čovjeka iz bujice, očajan je i ogorčen: Vikao sam da mi pomognu, ali ljudi su samo gledali. A mogli smo ga izvući
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments