Radman poslušao hrvatske aktiviste i otišao odati počast žrtvama nepresuđenog genocida nad Hrvatima u Grabovici

S obzirom na to da je u Grabovici ubijeno apsolutno svako ljudsko biće, to je eklatantan primjer genocida. Koji, doduše, nikada nije presuđen...

Ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman u posjetu je BiH. 

Danas se susreo s ministricom vanjskih poslova BiH Biserom Turković.

Planiran je susret i s predstavnicima HNS-a u BiH, a odskakanje od običnih protokloranih susreta Radman je napravio posjetom Grabovici.

“Odavanje počasti za nedužne hrvatske žrtve Grabovice koje su ubile postrojbe Armije BiH u sklopu provedbe akcije Neretva 93. I dalje ćemo inzistirati na potpunom rasvjetljavanju tog ratnog zločina i kažnjavanju njegovih pravih inicijatora”, napisao je u opisu fotografije iz Grabovice na društvenoj mreži Twitter.


Mnogi hrvatski aktivisti iz BiH jučer su pozvali Radmana da posjeti mjesto nepresuđenog genocida nad Hrvatima u BiH – Grabovici.

Naime, po definiciji, genocid je ovo:

Tko s ciljem da potpuno ili djelomice uništi neku nacionalnu, etničku, rasnu ili vjersku skupinu zapovijedi da se članovi skupine ubijaju ili da im se nanose teške tjelesne ozljede ili da im se teško narušava tjelesno ili duševno zdravlje, ili da se pučanstvo prisilno raseljava, ili da se skupina stavi u takve životne uvjete koji bi doveli do njezina potpuna ili djelomična istrebljenja, ili da se primijene mjere kojima se sprječava rađanje između pripadnika skupine, ili da se vrši prisilno preseljavanje djece u drugu skupinu, ili tko s istim ciljem počini neko od navedenih djela, kaznit će se kaznom zatvora najmanje deset godina ili kaznom dugotrajnog zatvora.

S obzirom na to da je u Grabovici ubijeno apsolutno svako ljudsko biće, to je eklatantan primjer genocida. Koji, doduše, nikada nije presuđen…

VIABild.ba
SOURCEI. Crnjac
Previous articleObjavljena snimka privođenja. Dragičević: Ubili ste mi dijete u MUP-u; Policajac: Dobro
Next articleCrnjac: Što je suštinska pogreška u snimci predsjednika mladeži HDZ-a BiH kojom čestita Božić
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments