Raguž: Ideja o bojkotu izbora je utopija. Nadam se da će glasači kazniti HDZ, rješenje je u smanjenju broja kantona

"Najveći problem su Domovi naroda", kaže predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž.

Slaven Raguž | Izvor: HRS

Za dva dana u Bosni i Hercegovini se raspisuju novi izbori – u listopadu će građani BiH birati predstavnike na županijskoj, federalnoj i državnoj razini, i to bez zakonskih izmjena koje su zahtijevali Hrvati. “Najveći problem su Domovi naroda”, kaže predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž.

“Na primjer, Bosansko-podrinjski kanton, u kojem živi doslovno 20 Hrvata, ima pravo na isti broj hrvatskih predstavnika kao i neki kanton s više desetaka tisuća Hrvata. Tako nam se dogodilo da se Edim Fejzić, koji se inače deklarira kao Bošnjak muslimanske vjeroispovijedi, za potrebe izbora proglasi Hrvatom, bude izabran u tom kantonu bez hrvatskih glasova i kasnije omogući formiranje najkorumpiranije Vlade u povijesti Federacije”, rekao je Raguž gostujući na N1 televiziji.

Raguž smatra da je ideja o bojkotu izbora utopija, i nada se da će glasači kazniti HDZ.

“Hrvatska Vlada svela je odnos prema BiH na odnos dva HDZ-a. Nadam se da će im birači poslati poruku, a mi ćemo nakon izbora svoj utjecaj pokušati iskoristiti da se izborimo za promjenu ustroja Federacije: smanjenje broja kantona s 10 na dva riješilo bi ustavni problem položaja Hrvata, i prepolovilo birokraciju u Federaciji, zaključio je.


SOURCEBild.ba
Previous articleEuropska unija priprema novi paket sankcija Rusiji. Ova bi mjera mogla biti mnogo jak udar na Putinove financijske prihode
Next article‘Onoga trenutka kad nestane Hrvata na političkoj sceni, shvatit će zapadna politika koliko je krivo procijenila političko stanje u BiH’
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments