Raguž pojasnio Stankoviću da se 98% pozicija bira po građanskom ključu i podsjetio na prve uzurpacije, još prije dolaska Komšića

Rekao je i da BiH nije i nema odlike suverene države, iako one na papiru postoje. 

Screenshot: HRT

U emisiji Nedjeljom u 2 ovotjedni gost je Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke. Govorio je o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini te o skorašnjim izborima koji se održavaju.

– Hrvatski narod u BiH je neravnopravan, gaze nam se ljudska, građanska, politička prava, ukrali su nam medije, uništili gospodarstvo. Mi u BiH na HRT gledamo kao na našu televiziju. Bakir Izetbegović je personifikacija svega što se Hrvatima događa u BiH, rekao je Slaven Raguž komentirajući emisiju Nedjeljom u dva u kojoj je prije tri godine gostovao Izetbegović i kojom je bio nezadovoljan.

– Neću mu dopustiti da kreira neku svoju povijest, on govori o tisućama branitelja Armije BiH koji su ginuli za Hrvatsku, a 27 oficira BiH sudjelovalo je u agresiji na Republiku Hrvatsku, istaknuo je.

Kazao je da je “desnije od HDZ-a” jer, kaže, HDZ je lijevo orijentirana stranka u BiH.

Život u Mostaru opisao je kao prelijep.


– Mostar je bio žrtva međunarodnih tortura, priglupih nametanja rashodovanih političara iz Austrije, Njemačke, Slovenije, koji su izmišljali razne zakone koji su išli na štetu Hrvata, kazao je.

Rekao je i da BiH nije i nema odlike suverene države, iako one na papiru postoje.

– I misao visokog predstavnika jača je od ustava BiH. OHR je nametnuo 589 raznih izmjena zakona, od kojih je više od 300 išlo na štetu Hrvata, kazao je.

Politiku međunarodne zajednice  nazvao je poraznom.

Kao Hrvatu, političkoj osobi, u Mostaru mu nedostaje sve, jer ne može birati svoje predstavnike., a za Mostar je rekao da je postao političko-marketinška paradigma u BiH.

– Mostar je jedina višenacionalna administrativna jedinica u BiH koja u potpunosti funkcionira, a to je i recept za BiH, smatra.

Istaknuo je da nijedan član Hrvatske republikanske stranke (HRS) ne živi od politike, već se time bave zbog želje da mijenjaju društvo u kojem žive.

– Dvije su opcije – asimilirati se ili odseliti, a mi smo odabrali treću opciju – boriti se, rekao je.

Uvjerio se da je više vjere i nade bilo u i nakon Domovinskog rata nego danas.

Primarni cilj HRS-a je vratiti čovjeku dostojanstvo čovjeku u BiH, da bude jednak pred zakonom.

– U Hrvatskoj postoji privid pravne države, a mi nemamo ni privida, kazao je.

Za izborni proces tvrdi da je takav da će vladajućima biti lakše pokrasti izbore nego prije, a krađu će, kaže, spriječiti.

Ustvrdio je da je izborni proces unazađen zahvaljujući međunarodnoj zajednici, koji “nemaju blage veze gdje su došli”.

Raguž se potrudio upoznati hrvatsku javnost s činjenicom da se 98% političkih pozicija u BiH bira po građanskom principu, a podsjetio je i na slučaj “tri Ibrahima” u Skupštini USŽ-a, od kojih se svaki izjasnio po različitoj nacionalnosti, naglasivši da je otimačina i majorizacija počela puno prije Željka Komšića.

SOURCEBild.ba
Previous articleU prometnoj nesreći kod Mostara poginula obitelj Krstić
Next articleSarajevski portal: Obitelj Krstić je žrtva utrkivanja druga dva vozila, poginuo i hercegovački poduzetnik Primorac
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments