RAZOČARAN U ŽIVOT Izetbegović poručio: Više se neću sastajati sa Milanovićem

Mislim da se više nećemo sastajati. Pokušao sam i ne ide

Bakir Izetbegović, lider SDA i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, kazao je u Pressingu da se više neće sastajati s hrvatskim predsjednikom Zoranom Milanovićem.

Kako komentirate posljednje izjave Zorana Milanović gdje, između ostalog, relativizira genocid u Srebrenici, pitao ga je novninar N1 televizije.

Mislim da se više nećemo sastajati. Pokušao sam i ne ide. Mislim da Hrvatska nije zadovoljna s time što priča njihov predsjednik. Većina Hrvata bi voljela da malo razmisli.

Objavu prenosimo u cijelosti:

Što mu znači to Hasan-aga, kako vas je nazvao?


Ne znam.

Otkud tolika suglasnost hrvatske i srbijanske politike?.

Upravo iz čestih njihovih kontakata i rijetkih kontakata s nama. A ta priča je da će Bošnjaci prvo savladati Hrvate pa onda Srbe. U to je povjerovao Vučić pa onda i Milanović. To je neistina i mnogi su i u Bruxellesu povjerovali u te priče, da Bošnjaci izigravaju žrtvu, a evo ima ih više od pola u BiH. Smatraju da Bošnjaci pokušavaju dominirati u državi – što nije istina.

Opozicija vas optužuje da ste većinski narod sveli na političku manjinu?

To je Dayton i ja se borim protiv toga. To je njegova loša strana u kojoj 12 posto Hrvata ima paritet s nama i sve to HDZ konzumira. Ovi što meni prebacuju ne znaju sistem, ne znaju što govore.

Rahmetli Alija Izetbegović je govorio mirno spavajte. Što vi kažete?

Naravno da je govorio da smiri ljude, ali se spremalo za obranu. Ovdje je uvijek neizvjesno. Tu se dodiruju tri svijeta. Ne treba to podcijeniti. Zadnja stvar je da se ovdje pretvorimo u poligon gdje će se velesile nadmetati preko naših leđa. Pravih razloga za teške konflikte nema. Srpski narod komotno živi, dominira u RS-u. Čime će ih neko pokrenuti da idu u rovove? Pravi uzrok za sukob nema, ali se uvijek mogu napraviti incidenti i krize. Svašta je moguće u BiH, ali mislim da su male šanse.

Hoće li Rusija izazvati incidente?

Ne vjerujem.

Zašto se nikada niste sastali s Putinom?

Teško se s Putinom vidjeti. Možda ću iskoristiti veze s Erdoganom.

Zašto ste odbili inicijativu Milanovića da se organizira sastanak s predsjednicima Turske, Hrvatske i Srbije?

Ova zemlja ima garante koji imaju obaveze koje su jasno određene. Ne treba ih amnestirati i ići na neki iščašeni format “big brothera” Bošnjaka, Srba i Hrvata?

Da li je vama Erdogan veliki brat?

On je moj veliki prijatelj, prijatelj moga oca i Bosne i Hercegovine.

Poruka građanima BiH?

Moja zadnja poruka je – mirno spavajte, sve ćemo riješiti!

Previous articlePRIPAZITE SE Upaljen crveni meteoalarm za Mostar
Next articleBildu je službeno potvrđeno dolazi li Milanović u Novu Bilu na obljetnicu Bijelog puta
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments