Rusi bježe masovno od straha da će ih vojska mobilizirati, pogledajte snimku: kolona je duga gotovo 14 kilometara!

Na snimku koji je objavila Nexta, najveći medij u istočnoj Europi, vidi se kolona koja je u petak (23. rujna) na granici Rusije i Gruzije

Rusi bježe
Rusi bježe od mobilizacije, foto: Twitter

Pojavili su se snimci sa granice Rusije i Gruzije gdje se vidi kako Rusi bježe. Ovo možda i najbolje prikazuje kakvo je trenutno stanje nakon objavljene mobilizacije u Rusiji.

Od kada je predsjednik Rusije Vladimir Putin u svom obraćanju objavio da počinje djelimična mobilizacija stanovništva, koja će obuhvatiti najmanje 300.000 muškaraca, mnoge obitelji pokušavaju pobjeći iz zemlje. Većina njih je na dan objave ili ranije kupila avionske karte po enormno visokim cijenama kako bi se spasila od rata u Ukrajini, ali mnogi od njih uputili su se i automobilima, neki i pješke, do najbliže granice – s Gruzijom.

Tako na društvenim mrežama kruže apokaliptični snimci na kojima se vide nepregledne kolone na granicama koje najbolje pokazuju u kakvoj je panici dio stanovništva koji bi mogao biti poslan na ratište u Ukrajinu.

Na snimku koji je objavila Nexta, najveći medij u istočnoj Europi, vidi se kolona koja je u petak (23. rujna) na granici Rusije i Gruzije bila dugačka nevjerojatnih 14 kilometara u kojoj Rusi bježe. Neslužbeni podatci kažu da je bilo više od 1.700 vozila u redu za ulazak u susjednu zemlju u koju ulasci nisu zabranjeni, kao recimo u Finskoj ili Litvi, prenosi Bild.ba.


“Pokušat ću naći posao u Gruziji. Idem bilo gdje samo da nisam u Rusiju. Sve ovo što sam radio prethodnih 30 godina u Moskvi – posao, obrazovanje, privatni život… Sve je uzalud”, rekao je jedan od prebjeglih Aleksandar za Euro News.

SOURCEBild.ba
Previous articleMilanović o tome što bi bilo da ga je Plenković poslušao: “ Sad bi mirno čekali izbore u BiH i bili potpuno svjesni da će Hrvati birati hrvatskog člana Predsjedništva”
Next articleOvih sedam država nikada neće priznati nove ruske republike koje proglašavaju samostalnost na ukrajinskom području
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments