Rusi se čine baš ljuti na Zagreb. Izdali su bijesno priopćenje na 30. obljetnicu diplomatskih odnosa s Hrvatskom

"Sa žaljenjem moramo reći da su hrvatske vlasti posljednjih nekoliko mjeseci odabrale neprijateljsku liniju ponašanja prema Rusiji"

Izvor: Handout/AFP

Na današnji dan prije 30 godina Republika Hrvatska i Ruska Federacija uspostavile su diplomatske odnose, a tim je povodom rusko ministarstvo vanjskih poslova izdalo priopćenje u kojem, osvrćući se na obljetnicu, izražava žaljenje zbog, kako kažu, “neprijateljskih poteza” koje Zagreb povlači proteklih mjeseci.

– 25. svibnja obilježavamo 30. godišnjicu uspostave diplomatskih odnosa Ruske Federacije i Republike Hrvatske. Tijekom proteklih triju desetljeća, rusko-hrvatski odnosi su bili obilježeni pozitivnom dinamikom i postupnim razvojem čitavog kompleksa suradnje. Formirali smo solidan ugovorni i pravni okvir suradnje koji pokriva širok raspon područja. Uspostavili smo konstruktivan politički dijalog koji nam je s visokom razinom povjerenja omogućio razmjenu stajališta o situaciji u Europi. Aktivno smo razvijali trgovinu, ekonomsku i investicijsku suradnju. Uspješno smo implementirali brojne zajedničke projekte na kulturnom i humanitarnom polju, navodi se u priopćenju.

– Sa žaljenjem moramo reći da su hrvatske vlasti posljednjih nekoliko mjeseci odabrale neprijateljsku liniju ponašanja prema Rusiji, koja je u snažnoj suprotnosti s dostignutom kvalitetom naših bilateralnih odnosa i koja uništava samo njihovo tkivo te nanosi ozbiljnu štetu iskonskim interesima naroda dviju država. Sva pozitivna dostignuća iz prošlosti danas su pod napadom, dodaje se u priopćenju ruskog ministarstva.

– Uvjereni smo da je takav destruktivan pristup poguban te da nema nikakvu perspektivu. Također vjerujemo da će zdrav razum prevladati i da će se Hrvatska vratiti na put konstruktivnog dijaloga i suradnje na obostranu korist koja se temelji, između ostalog, na svijesti o geopolitičkim realnostima i istinskim nacionalnim interesima, zaključuje se u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

SOURCEBild.ba
Previous articleSIP-u puna usta Ustava dok govore o neustavnim izborima. Uvjereni su da netko njih želi ‘omamiti i uspavati’
Next articleJe li ovo kraj jedne velike karijere? Zlatan Ibrahimović ide na operaciju, čeka ga jako dug oporavak
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments