Ruski hakeri izveli su napad na ovu državu: evo koje sve institucije su ugrožene i što to znači za tu zemlju

Kalinjingrad je povezan s ostatkom Rusije željezničkom mrežom kroz Litvu, koja je članica Europske unije i NATO-a.

Ilustracija | Izvor: Getty Images

Litavske državne i privatne institucije našle su se pod kibernetičkim DDoS (Distributed Denial of Service) napadom u ponedjeljak, rekao je litavski nacionalni centar za kibernetičku sigurnost, a odgovornost za napad preuzela je ruska hakerska skupina Killnet.

“Vrlo je vjerojatno da će se napadi sličnog ili većeg intenziteta nastaviti idućih dana, osobito u transportnom, energetskom i financijskom sektoru”, napisao je litavski centar.

Sigurne mreže, koje koriste državne institucije, također se nalaze među napadnutima, dodaje se u izjavi.

Za napad je odgovornost preuzela ruska hakerska skupina Killnet, rekavši da je to odgovor na odluku Vilniusa da blokira promet roba, koje je Europska unija sankcionirala, u rusku eksklavu Kalinjingrad.

“Napad će se nastaviti dok Litva ne ukine blokadu”, rekao je glasnogovornik skupine Killnet za Reuters. “Uništili smo 1652 web izvora. I to je samo dosad”.


Kalinjingrad je povezan s ostatkom Rusije željezničkom mrežom kroz Litvu, koja je članica Europske unije i NATO-a.

SOURCEBild.ba
Previous articleDobro je da se bar nešto pozitivno dogodi u našoj politici: vlasti u Neumu traže da se zabrani uplovljavanje velikim brodovima
Next articleKravica se bliži broju posjeta iz predpandemijskog doba, a to je vrhunska vijest za Ljubuški i cijelu Hercegovinu
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments