S namjerom prijeđoh izborni prag: pogledajte zanimljive rezultate s biračkog mjesta u Hercegovini

Zanimljivo je spomenuti kako je 8 kandidata koji su osvojili svaki po 100 % preferencija - svi iz Ljubuškog. Znakovito je i kako nitko od preostalih 20 kandidata - nije iz Ljubuškog.

Portal Bild.ba od izborne noći donio vam je niz analiza izbornih rezultata i projekcija, odluke Christiana Schmidta, saziva federalog i državnog parlamenta…

U nastavku ćemo vam staviti desetak tekstova koje bi bilo dobro pročitati zbog boljeg razumijevanja cijelog izbornog procesa i rezultata izbora.

Još detalja Schmidtove odluke: evo kako će se birati izaslanici u domovima naroda Parlamenta Federacije

Evo još nekih Schmidtovih odluka koje bi mogle izazvati kontroverze

Ovo je najveći poraz bošnjačke politike na ovim izborima: ni š od željenih 6 Hrvata za hrvatski klub


Glasovi Borjane i Komšića gotovo su 100 % podudarni s popisom stanovništva, ovo je najbolji dokaz tko je kako davao glas

Najbolji bh. politolog ekskluzivno za Bild.ba detaljno analizira rezultate Općih izbora

Bild.ba vam prvi u BiH donosi projekciju za Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH!

Ima li hrvatska oporba spavača u HDZ-u BiH: rezultati u Širokom su jako čudni, a lik s fotografije bi mogao biti krivac

Bild.ba prvi objavljuje: ovako bi trebao izgledati novi saziv Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine

Zašto je besmisleno da zapadna Hercegovina nastavi političko postojanje u okviru FBiH

Međutim, analizirajući rezultate naišli smo na jedno jako zanimljivo izborno mjesto u Hercegovini. Riječ je o Županiji Zapadnohercegovačkoj – preciznije – riječ je o Ljubuškom – još preciznije – riječ je o biračkom mjestu Cerno.

Po podacima dostupnim na stranicama Središnjeg izbornog povjerenstva vidljivo je kako je koalicija predvođena HDZ-om BiH na ovom biračkom mjestu dobila 286 glasova. Sam po sebi ovaj podatak nije zanimljiv, ali je zanimljivo sljedeće: Točno 8 ljudi na listi dobilo je 100 % preferencija na ovom biračkom mjestu. To su: Ivana Barišić, Toni Kraljević, Miroslav Mitrović, Ivana Zrimšek Šaravanja, Ivan Jelčić, Milan Ševo, Marko Radić i Bernardica Luburić. Svi ostali kandidati, njih 20, dobili su 0 % odnosno nula glasova.

Zanimljivo je spomenuti kako je 8 kandidata koji su osvojili svaki po 100 % preferencija – svi iz Ljubuškog. Znakovito je i kako nitko od preostalih 20 kandidata – nije iz Ljubuškog.

SOURCEBild.ba
Previous articleGlasovi Borjane i Komšića gotovo su 100 % podudarni s popisom stanovništva, ovo je najbolji dokaz tko je kako davao glas
Next articleZašto je gnjusno kad HDZ krivi Milanovića da je provociranjem Bošnjaka pomogao Komšiću
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments