Sa Srbima nekako, bez Srba nikako: kosovski premijer poziva Srbe da se vrate u institucije

Te odluke bit će na snazi dok Priština ne povuče mjere o preregistraciji i dok ne formira Zajednicu srpskih općina

Image by Mesut Toker from Pixabay

Na današnjoj sjednici Vlade Kosova kosovski premijer Albin Kurti pozvao je srpske dužnosnike da ne napuštaju kosovske institucije te je istaknuo kako je vlast na Kosovu posvećena razvoju, integraciji, jednakosti za sve građane.

“Mi smo odgovorna vlast, protiv svih kriminalaca, posvećena razvoju, integraciji, jednakosti za sve, poštovanju prava manjina i služenju građanima bez razlike i diskriminacije. Oni koji nalažu napuštanje kosovskih institucija su oni kojima smetaju zakonitost i ustavnost, borba protiv kriminala i korupcije u našoj zemlji”, rekao je Kurti, prenose mediji u Prištini.

Kosovski Srbi odlučili su u subotu, u jeku krize zbog namjere vlade Kosova o preregistriranju tablica izdanih u Srbiji, napustiti sve kosovske institucije.

Te odluke bit će na snazi dok Priština ne povuče mjere o preregistraciji i dok ne formira Zajednicu srpskih općina, priopćio je poslije polusatnog sastanka u sjevernokosovskoj općini Zvečan Goran Rakić, predsjednik Srpske liste.

Srbi su povukli svog predstavnika u Kurtijevoj vladi i svih 10 zastupnika, napustili policiju regije Sjever, pravosudne institucije i četiri mjesta gradonačelnika u općinama na sjeveru Kosova. Danas su ostavke podnijeli i viši službenici općinskih izbornih komisija na sjeveru Kosova i to, kako su kazali, zbog najava kosovske Vlade da će raspisati izvanredne izbore u tim općinama.


SOURCEFena
Previous articleNa istoku stare priče, na zapadu ništa novo: Rusi kažu da će odnosi sa SAD-om ostati loši tko god pobijedio
Next articleDalić je definirao cijeli popis hrvatskih reprezentativaca za Katar, što vam se čini?
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments