Samo borba za Ustavom zagarantirana prava

“Republika Srpska ne traži ništa što joj ne pripada po Ustavu, ne spori ništa što pripada BiH po Ustavu, i za svoja prava borit će se isključivo političkim i pravnim sredstvima!"

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je Srni da reakcije opozicionara u Republici Srpskoj na “najavljeno vraćanje nadležnosti RS pokazuju da ni SDS ni PDP ne žele da se u BiH poštuje izvorni Dayton”.

“Iz osobnog konformizma, ali i kao dio pogona za zastrašivanje Srba i Republike Srpske i Mladen Ivanić i Mirko Šarović se ponašaju kao politički analitičari koji građanima Republike Srpske prenose bošnjačke i stavove međunarodne zajednice, ali nikako da čujemo stavove SDS-a i PDP-a o tome hoćemo li dozvoliti da nam otmu sve nadležnosti, da nam otmu i šume i poljoprivredno zemljište i vode, i himnu i zastavu i zrak. Ako nećemo to dozvoliti, onda neka iznesu stav svojih stranaka kako ćemo se boriti za svoja Ustavom garantirana prava“, naglasio je Dodik, prenosi Srna.

Upitan da prokomentira stavove koje iznose Ivanić i Šarović u “vezi s vraćanjem nadležnosti Srpskoj”, predsjednik SNSD-a je ocijenio da se, nažalost, rječnik i argumentacija i kod Ivanića i kod Šarovića ne razlikuju od argumentacije SDA, pa je jasno i čiju trku trče dva veterana politike u Republici Srpskoj.

“Republika Srpska ne traži ništa što joj ne pripada po Ustavu, ne spori ništa što pripada BiH po Ustavu, i za svoja prava borit će se isključivo političkim i pravnim sredstvima. Sve one koji nam ovih dana poručuju da nemamo pravo da na takav način izađemo iz neustavnih aranžmana jer to nije po pravu, pitamo jesu li nam ‘po pravu’ otimali nadležnosti i ako jesu neka nam kažu po kom pravnom dokumentu su se rukovodili“, naglasio je Dodik.

Kada je riječ o onima iz opoziciji koji govore o sankcijama političarima, ali i drugim osobama u Republici Srpskoj i o njima govore kao da sudjeluju u kreiranju spiskova, Dodik je poručio da ne podcjenjuju narod u Republici Srpskoj, a ni staru Biblijsku izreku – “nema ništa tajno što neće biti javno”!

Bild.ba


Previous articleČović: Došlo je vrijeme da moramo raditi svoj posao
Next articlePosljednji visoki predstavnik bio je sramni Inzko koji je stvorio sve ove probleme u BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments