Samo četiri članice protiv, a velike 23 za: Usvojen Strateški kompas s konstitutivnim narodima, EU organizira nastavak izborne reforme

Plenković je sinoć kolegama na Vijeću EU tijekom rasprave o BiH zatražio da se pozovu politički lideri u Bruxelles kako bi se nastavili razgovori o izbornoj reformi.

Vijeće Europske unije usvojilo je maloprije u Bruxellesu dokument Strateški kompas u kojemu je Hrvatska uspjela pridobiti potporu velike većine, čak 23 zemlje članica za formulaciju ‘konstitutivnih naroda‘ unatoč protivljenju tek četiri zemlje članice.

“Uvrštene su sekvence konstitutivnih naroda na prijedlog i inzistiranje Hrvatske. Ovog vikenda su radili telefoni i uspjeli smo u tome i smatram da je to jako dobro za Hrvate, ali i za sva tri naroda u BiH”, rekao je ranije hrvatski premijer Andrej Plenković čija je najveća zasluga što je taj dokument usvojen s tim sadržajem.

Plenković je sinoć kolegama na Vijeću EU tijekom rasprave o BiH zatražio da se pozovu politički lideri u Bruxelles kako bi se nastavili razgovori o izbornoj reformi. Kako doznaje Večernji list BiH EU bi se trebala angažirati na najvišoj razini da se nastave razgovori o izbornoj reformi.

SOURCEBild.ba
Previous article‘Mađarske obitelji neće plaćati cijenu rata. Mi se većinom grijemo na plin’
Next articleČović o bošnjačkim lažima da je bio protiv sankcija Rusiji: Jeftini populizam i nadmudrivanje koje nema nikakve veze s realnošću
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments