‘Sarajevo se uplašilo Milanovićeve metode, pa su verbalni otrov spakovali u figuru podobnog Srbina, opskurnog Magazinovića’

"Predsjednik Milanović je razumio namjeru malog preambicioznog političara i uskratio mu mogućnost realizira svoj naum. Ipak, on je predsjednik zemlje, članice EU i ne može osobno kontaktirati sa svima."

Dušanka Majkić | Izvor: Dejan Božić/RAS SRBIJA

Uplašilo se silno političko Sarajevo da bi ipak moglo doći do izmjena Izbornog zakona BiH metodom koju je nedavno najavio hrvatski predsjednik Zoran Milanović, čime bi bio onemogućen izbor dva bošnjačka člana Predsjedništva BiH na narednim izborima.

Piše: Dušanka Majkić, izaslanica u srpskom klubu Doma naroda PS BiH

Da se u Hrvatskoj ne bi dosjetili, verbalni otrov namijenjen predsjedniku Milanoviću, spakovan je u (za Bošnjake) podobnu opskurnu političku figuru Saše Magazinovića (SDP BiH), rođenog Srbina, sadašnjeg probosanca i vatrenog zaštitnika bošnjačkih nacionalnih interesa.

Plašeći se da bi metodologija koju je najavio predsjednik Milanović mogla uroditi plodom (Finska – NATO može, ali prije toga usvojiti izmjene Izbornog zakona BiH i omogućiti Hrvatima legitimno predstavljanje u Predsjedništvu BiH i Domu naroda parlamenta Federacije).

Predsjednik Milanović je razumio namjeru malog preambicioznog političara i uskratio mu mogućnost realizira svoj naum. Ipak, on je predsjednik zemlje, članice EU i ne može osobno kontaktirati sa svima.


Kad je shvatio da nema ništa od susreta s predsjednikom, pripremljeni “otrov” rasporedio je pažljivo po pismu, objašnjavajući (ako se ikada pročita) da su “Bošnjaci stari europski narod više otvoren za kompromise od druga dva naroda koji žive u BiH”.

Pri tom, drznuo se Magazinović, da predsjedniku jedne države ozbiljno zamjeri zbog “nedostatak elementarnog razumijevanja i političke mudrosti”(?!)

Nije objasnio Magazinović kako to da njegova politička partija (SDP) i pored “tolike političke mudrosti i razumijevanja” njenih članova, poput Magazinovića i drugih – poslije svakih izbora ostaje opozicija.

Preigrao se Magazinović. Za realizaciju ambicije da savjetuje predsjednika jedne države, potrebno je mnogo više znanja i iskustva. Naročito kad se dolazi s razlogom da lobirate u korist “starog europskog naroda” koji ne prihvaća voditi pregovore ni s kim i ni o čemu, kako bi se prilike u BiH stabilizirale i omogućio ravnopravan život sva tri konstitutivna naroda i ostalih koji u BiH žive.

Za vjerovati je da će ovo biti novo iskustvo koje će Magazinovića natjerati da dobro razmisli prije no što se sljedeći put odluči da kao emisar krene u dvore predsjednika jedne države.

SOURCEBild.ba
Previous articleHDHSK: Predstavljena knjiga o naslijeđu i izazovima Hrvata u BiH. Djelo koje je pripremano više godina
Next articleBiden od Kongresa za oružje i pomoć Ukrajini traži 33 milijarde dolara: “Cijena ove borbe nije jeftina”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments