Sarajevski gradonačelnik o Bandiću nakon što mu je bio na sprovodu

Sarajevski gradonačelnik o Bandiću nakon što mu je bio na sprovodu

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, prisustvovao je danas ukopu dugogodišnjeg gradonačelnika prijateljskog Zagreba Milana Bandića.

Osim sarajevskog, u zagrebačkoj zgradi Gradske uprave, gradonačelnike Beograda Zorana Radojičića, Ljubljane Zorana Jankovića, Skopja Petre Shilegova i Splita Andru Krstulović Oparu, dočekala je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Zagreba koja obnaša dužnost gradonačelnika, priopćeno je iz Grada Sarajeva.

Nakon sastanka, gradonačelnici su se upisali u knjigu žalosti.

Skaka je istaknuo da je Bandić mnogo doprinio hrvatskoj prijestolnici, njenom stalnom razvijanju i europskoj prepoznatljivosti.

“Bio je čovjek iz naroda koji je povezivao ljude i gradove i koga su u svim zemljama regioje poštovali i rado dočekivali. Dokaz tome je da su danas na sprovodu regionalni gradonačelnici”, istaknuo je Skaka te se s tugom prisjetio Bandićevih riječi da se u “Sarajevu uvijek osjećao kao kod kuće”.

“Uzajamno poštovanje naših metropola, preduvjet je stabilnosti susjednih i suverenih država, naroda i nas osobno”, zaključio je Skaka.

Zagrebački gradonačelnik iznenada je preminuo u nedjelju, 28. veljače u 66. godini života.