Sarajlić podnio ostavku na mjesto predsjednika Kluba Bošnjaka Domu naroda BiH. Komentirao i sankcije SAD-a

Sjedinjene Američke Države su, kako ističe, dugogodišnji istinski prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine i nijedan pojedinac ne treba da bude prepreka za nastavak suradnje.

Asim Sarajlić | Izvor: Radio Sarajevo

Asim Sarajlić je objavio da je zbog sankcija američkog ministarstva financija koje su mu izrečene podnio ostavku na mjesto predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, kao i na pozicije predsjedatelja Zajedničkog povjerenstva za obranu i sigurnost i predsjedatelja Izaslanstva PS BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a.

“Bez obzira na to što nisam ni prvostupanjski ni pravosnažno osuđen za bilo koje kazneno djelo, smatram da je zbog odluke vlasti SAD da me stave na listu sankcioniranih osoba moja obveza odstupiti sa navedenih pozicija. Kao odgovorna osoba, kojoj je interes države iznad svega, ne želim na bilo koji način biti smetnja u realizaciji zajedničkih strateških planova i partnerstva Bosne i Hercegovine i Sjedinjenih Američkih Država!, navodi Sarajlić u priopćenju za javnost.

Sjedinjene Američke Države su, kako ističe, dugogodišnji istinski prijatelj i strateški partner Bosne i Hercegovine i nijedan pojedinac ne treba da bude prepreka za nastavak suradnje.

“U odluci Ministarstva financija SAD izneseno je niz proizvoljnih optužbi na moj račun. Očekujem da sva eventualna saznanja i potencijalni dokazi o tvrdnjama koje se navode u spomenutoj odluci budu ustupljeni bh. pravosuđu. Pravosudnim institucijama BiH u svakom trenutku stojim na raspolaganju, potpuno uvjeren da ću u fer i poštenom postupku dokazati svoju nevinost”, zaključuje Sarajlić.

SOURCEBild.ba
Previous articleVeleposlanstvo Rusije u BiH: Nastavi li se popuštati Schmidtu, PIC će snositi odgovornost za destabilizaciju u BiH
Next articleNiP: Korištenje bonskih ovlasti i sankcije jasna su poruka i onima koji blokiraju usvajanje proračuna BiH i održavanje izbora
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments