Schmidt Alkalajev nastup nazvao političkom manipulacijom, spomenuo i provedbu presuda Ustavnog suda BiH

Schdmidt je dodao kako sada od svih stranaka u BiH očekuje ubrzano formiranje vlasti koja će se pozabaviti ključnim izazovima

Ilustracija

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt pozdravio je produženje EUFOR-ove misije ALTHEA za koju tvrdi da ostaje suštinski faktor u osiguranju sigurnosti u BiH.

Produženje misije podršku je dobilo na sinoćnjoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija (UN), a na kojoj se, između ostalih obratio i Sven Alkalaj, koji je zlorabeći poziciju veleposlanika BiH s pozicija bošnjačke politike kritizirao izmjene Izbornog zakona koje je drugog listopada nametnuo Schmidt, kako bi spriječio formiranje vlasti u FBiH bez predstavnika Hrvata.

Schmidt u reakciji na sjednicu neizravno osvrnuo i na nastup Alkalaja.

“Predizborna kampanja je završena. Vrijeme za sračunato političko manipuliranje – što smo, nažalost, vidjeli i tijekom sjednice Vijeća sigurnosti UN-a – je završeno. Sada je vrijeme da se uradi konkretan posao koji građani BiH očekuju: Ispunjavanje uvjeta za integraciju u EU, podsticanje ekonomskog razvoja, ublažavanje posljedica inflacije i zaustavljanje odlaska mladih ljudi iz zemlje”, stoji u priopćenju OHR-a.

Schdmidt je dodao kako sada od svih stranaka u BiH očekuje ubrzano formiranje vlasti koja će se pozabaviti ključnim izazovima, uključujući i uklanjanje diskriminacije iz izbornog sustava u skladu s odlukama Europskog suda za ljudska prava i Ustavnog suda BiH, te poboljšanje integriteta izbornog procesa”, naveo je Schmidt.


SOURCEBild.ba
Previous articleNapokon pametna odluka vodstva SDS-a: Šarović i ostatak stranačkog predsjedništva podnijeli ostavke
Next articleZagrli me oko vrata, oluja se diže: pogledajte snimku srdačnog zagrljaja Plenkija i Ursule
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments