Schmidt posjetio biračka mjesta, kaže da će sljedeći mjesec biti odlučujući

Foto: Twitter

Visoki predstavnik Christian Schmidt je danas obišao glasačka mjesta u Istočnom Sarajevu i Hadžićima, što je uobičajena praksa predstavnika međunarodne zajednice. Pohvalio je angažman svih nadležnih organa kako bi današnji izborni dan prošao bez problema, te je pozvao glasače da iskoriste svoje građansko pravo i glasaju.

“Nadam se da će se mnogi birači po ovom lijepom vremenu odlučiti izaći na izbore”, rekao jon.

Svjestan je da neće svi biti sretni zbog rezultata izbora, ali da to nije izgovor da ne izađu na izbore. Građanima poručuje da se širom svijeta događa da birači ne budu zadovoljni rezultatom, ali da je upravo na nama da prijavimo nepravilnosti kako bi rezultati bili što vjerodostojno.

Kaže kako se uvjerio da se sva prava i procedure poštuju na biračkim mjestima koje je posjetio, dodajući da je veoma važno to što su promatrači na svojim mjestima, ne samo oni koje su postavile političke stranke, nego i oni iz nevladinog sektora.

Pohvalio je rad Koalicije “Pod lupom”, koja se trudi nadgledati nepravilnosti izbornog procesa, kao i OSCE-ov Ured za demokratske institucije i ljudska prava, koji će po završetku izbora objaviti i izvještaj načinjen od informacija njihovih promatrača.


“Pred nama je posao za ispunjavanje uvjeta za europske integracije i sljedeći mjesec će biti odlučujući”, zaključio je Schmidt.

Previous articleU Mostaru su svoje biračko pravo iskoristili gospođa i gospodin Čović, nakon čega je on dao izjavu za medije: “Ja sam svoju dužnost obavio…”
Next articleProvjerite kakva je izlaznost u Ljubuškom i Neumu do 11 sati
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments