Sebija tvrdi: “SDA nije branila Novalića, ali zašto su svi uhićeni Bošnjaci?”

Sebija tvrdi: “SDA nije branila Novalića, ali zašto su svi uhićeni Bošnjaci?”

Arhiva

U razgovoru za Radio-televiziju Republike Srpske direktorica Kliničkog centra Sveučilišta u Sarajevu Sebija Izetbegović progovorila je o detaljima koji su je pratili u jeku pandemije koronavirusa.

“Kad je strah, onda način na koji osiguravate uređaje nikoga ne zanima, a kad prođe strah onda dođe 100 nekih prigovora”, rekla je Izetbegović na pitanje kako objašnjava afere poput one o respiratorima i maskama.

Ipak, smatra da afere koje su “u tijekune treba komentirati prije sudskog epiloga.

“Koliko znam, neka istraga postoji i mislim da nije uredu komentirati ako ona traje. Neka istraga kaže svoje i neka vlast i zakon pokažu svoje“, rekla je Izetbegović.

Na pitanje da prokomentira stav Stranke demokratske akcije u obrani premijera Fadila Novalića, Izetbegović smatra da je to pogrešno protumačeno.

“Oni su samo pitali zašto nisu u istrazi svi koji su sudjelovali u tome. Nitko nije branio premijera, svi su branili situaciju. Prije nego što optužite čovjeka, dajte sve podatke. Zašto samo Novalić, zašto su svi Bošnjaci?”, pita se Izetbegović.

Što se tiče boravka SIPA-e na KCSS-u, kazala je da nije bilo “češljanja” i da je istražiteljima dala sve što su tražili.

“Ja sam rekla naravno, nije problem, dobit ćete dokumentaciju o nabavama u vrijeme koronavirusa. Izuzeli su nekoliko papira jer nisu to neke spektakularne nabave“, rekla je supruga Bakira Izetbegovića.

Kako je kazala, u vrijeme pandemije došla je situacija da se Europska unija brinula o svojim građanima pa se BiH morala okrenuti Narodnoj Republici Kini.

Nisam sudjelovala u tome i ne znam kako se nabavljalo, ali za testove znam da su bili u redu. Što se tiče KCSS-a, ja sam htjela raditi svoj posao po zakonu, da nam napišu što smijemo, a što ne smijemo”, rekla je direktorica KCSS-a.

Bild.ba