Selo gori, a baba se češlja: Dok svijet strahuje od globalnog sukoba naš ministar sigurnosti otišao na hodočašće u Mekku

Potom će (muškarac) obući nove ihrame (dva bijela prekrivača, izar i rida’) ili već upotrijebljene prethodno oprane

U jeku globalne krize koja trese cijelu Europu ministar sigurnosti Selmo Cikotić otputovao je u Mekku obaviti umru (islamsko hodočašće), doznaje Hrvatski Medijski Servis od dobro obaviještenog izvora bliskog Ministarstvu sigurnosti BiH.

Također, HMS doznaje da su u Cikotićevoj pratnji pomno birani suputnici iz Ministarstva sigurnosti među kojima je šef ureda ministra sigurnosti BiH Senahid Godinjak. Također, s Cikotićem u društvu su i ravnatelj Ravnateljstva za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić te Fahrudin Halač, zamjenik ravnatelja Granične policije BiH.

Umra (arap. عُمرَة‎) je, inače, vrsta islamskog hodočašća koja ima za cilj posjetu Kabi i obavljanje određenih radnji, od kojih su: tavaf, sa’j između Safe i Merve te brijanje glave ili skraćivanje kose. Hodočasnik (tj. osoba koja želi obaviti umru) će se prvo okupati (gusul) ili uzeti abdest, mada je kupanje mnogo bolje. Potom će (muškarac) obući nove ihrame (dva bijela prekrivača, izar i rida’) ili već upotrijebljene prethodno oprane. Pošto hodočasnik obuče ihrame, klanjat će dva rekata ihramskog namaza.

SOURCEBild.ba
Previous articleJedna od najvažnijih europskih političarki večeras stiže u BiH. Ovo su detalji posjete
Next articlePutin naredio istragu, šokiralo ga saznanje o njegovoj vojsci u Ukrajini
Pretplati se
Notify of
guest
3 Comments
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Istina

Na djelu u zadnjih 10 godina, sve po scenariju turskog predsjednika je tiha islamizacija svih društvenih sfera gdje žive Bošnjaci muslimani u BiH, tj. gdje su većina. Radi se o evropskom narodu, a kojemu se žele nametnuti i usaditi mentaliteti tuđih i nazadnih ideologija. Ništa se ne dešava slučajno, u pitanju je agenda, te se vrši svakodnevni pritisak i ‘ispiranje mozgova, naročito prema mlađem stanovništvu. EU i Hrvatska trebaju reagirati, dok ne bude kasno!

SuhRa

Ministar sigurnosti Selmo Cikotić svoje je obaveze prenio na svoga zamjenika Nedeljka Jovića kad god se nalazi izvan BiH i to sve po zakonu. Odlazak u Mekku je ista stvar kao i odlazak u Vatikad Hrvatskih političara !

SuhRa

Želim ispravitii pogrešno napisanu riječ Vatikan u mome komentaru.Sorry svima !