Sinčić odustao od gradnje kuće petrinjskoj obitelji: “Moj novac, moja stvar”

Objekt su gradili volonteri te je čitavu godinu napravljena samo drvena konstrukcija.

Živi zid odustaje od gradnje kuće obitelji Kristijane Boltužić (22) i Salka Karabašića (25) u Donjoj Mlinogi nedaleko Petrinje.

Podsjetimo, obitelji čija je kuća u potpunosti stradala u potresu predsjednik stranke Ivan Vilibor Sinčić je obećao vlastitim donacijama, što osobnim, što stranačkim, izraditi trajni objekt od industrijske konoplje, te su taj projekt koristili u predizbornoj kampanji tijekom prošlogodišnjih lokalnih izbora.

No, na terenu nisu bili tako efikasni kao u kampanji. Objekt su gradili volonteri te je čitavu godinu napravljena samo drvena konstrukcija. Obitelj se zabrinula kako tim tempom u kuću iz mobilnog kontejnera neće useliti godinama i odlučili su progovoriti o neozbiljnosti kojom je Živi zid pristupio projektu. Osim toga, prestali su im se javljati glavni akteri. Nakon objave članka Ivan Vilibor Sinčić te njegov prvi suradnik Tihomir Lukanić, a onda i glavni majstor Ivan Butković te dobavljač sirovine Marijo Franić uvjeravali su da će projekt sigurno nastaviti, a sada je opet došlo do novog obrata.

U petak su obitelji javili da – odustaju, te drvenu konstrukciju planiraju raskopati. Sinčićev komentar za Jutarnji bio je kratak: “Moj novac, moja stvar. Detalje ću objasniti na konferenciji”. Razloge je, međutim, prenijela Kristijana.

– Nazvao me je Tihomir Lukanić i rekao da su doznali da mi imamo novca i da si sami možemo izgraditi dvije kuće i da zato odustaju – govori  Kristijana Boltužić. No, stvarne razloge treba ipak tražiti drugdje, dan nakon što je Jutarnji list objavio priču o gradnji kuće, Kristijanu je također zvao tajnik stranke Lukanić te im dao cijenu gradnje – tražio je od njih da povuku svoje izjave dane Jutarnjem listu i osobno se preko medija ispričaju Ivanu Viliboru Sinčiću, što oni nisu htjeli učiniti.


SOURCEBild.ba
Previous articleBill Gates posijao paniku: “Dolazi nova pandemija”
Next article18 veleposlanika i konzula odbilo instrukciju Bisere Turković: “Upoznat ćemo institucije o napadima na ustavni poredak”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments