SIP raspisao izbore, samo jedan član ustao protiv odluke

Središnje izborno povjerenstvo (SIP) Bosne i Hercegovine danas je donijelo odluku o raspisivanju i održavanju Općih izbora 2022. godine. Izbori su zakazani za nedjelju 2. listopada ove godine.

Izbori su raspisani za izbor članova Predsjedništva BiH, Parlamentarne skupštine BiH, Parlamenta Federacije BiH, Narodne skupštine RS-a, Skupštinu Brčko Distrikta i županijske skupštine.

Od sedam članova SIP-a, pet je bilo za raspisivanje i održavanje izbora u listopadu ove godine, dok je jedan (Vlado Rogić) bio protiv. Jedan član SIP-a (Ahmet Šantić) nije prisustvovao sjednici, prenosi Klix.ba.

Član SIP-a Vlado Rogić je izjavio kako smatra da ne postoje zakonske odredbe ni preduvjeti za slobodne i demokratske izbore i da je trebalo sve nedostatke riješiti izmjenama Izbornog zakona BiH jer u BiH traje permantnena izborna kriza.

Predsjednik SIP -a Suad Arnautović je pozvao poličare da donesu odluku o financiranju izbora uz poruku “Ne lipši magarče do zelene trave” ili “Acta non verba”.


Osim odluke o raspisivanju izbora, SIP BiH je razmatrao i niz drugih propratnih odluka koje se tiču organizacije izbora, a prvenstveno odluke o zaključivanju Središnjeg biračkog popisa, zaključno s 3. svibnjem, te pravilnike o prijavi političkih subjekata za sudjelovanje na Općim izborima u listopadu 2022. godine.

Previous articleSpisateljica objavila kolumnu: “Uspjehu hrvatske žene uvijek prethodi neka hotelska postelja”
Next articleU Mostaru upriličeno predstavljanje knjige „Bokeljski zagovori“
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments