Sjeverna Koreja žestoko gomila svoje naoružanje kojim mogu dobaviti čak i američko tlo, a Južnu Koreju sravniti sa zemljom

Oko 28.500 američkih vojnika nalazi se na jugu kako bi odvratili agresiju sa sjevera

Sjeverna Koreja
Foto: Sjeverna Koreja/Shutterstock/Screenshot via Unsplash

Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un udvostručio je gomilanje nuklearnog arsenala svoje zemlje kako bi odvratila “neprijateljske snage” na ključnom sastanku na kome su vojni zapovjednici odobrili nekonkretizirane nove operativne dužnosti za ključne vojne jedinice.

Članovi Središnje vojne komisije vladajuće Radničke partije odlučili su da uvedu “bitni akcijski vojni plan” o dužnostima ključnih vojnih jedinica i dodatnom jačanju mehanizama ratnog odvraćanja zemlje, javili su državni mediji u petak.

Sjeverna Koreja nije konkretizirala nove operativne dužnosti za ključne vojne jedinice, ali analitičari tvrde da bi ta zemlja mogla planirati razmještanje taktičkog nuklearnog oružja koje ima za cilj susjednu Južnu Koreju, duž njihove granice pune napetosti.

Sjevernokorejski balistički projektili s nuklearnim kapacitetima, koji se mogu domoći američkog teritorija, privlače značajnu međunarodnu pažnju, i ta zemlja također razvija široki spektar kratkometnih projektila s nuklearnim kapacitetima koji mogu napasti Južnu Koreju.

Stručnjaci tvrde da je njena retorika u vezi tih projektila prerasla u prijetnju njihove upotrebe u eventualnom ratu kako bi odvratila mnogo jače konvencionalne snage Južne Koreje i Sjedinjenih Država. Oko 28.500 američkih vojnika nalazi se na jugu kako bi odvratili agresiju sa sjevera, prenosi AP.


SOURCEFena
Previous articleEto ih onda i kod nas vrlo brzo jer se sve gluposti iz Hrvatske pojave i ovdje: Stigle su majmunske boginje u RH
Next articleOdvratno drska krađa u Hrvatskoj: Ukrali novčanik starici od 90 godina, a tijekom krađe je i fizički povrijedili
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments