Soldo: Hrvatska i srpska politika trebaju pustiti bošnjačku da do kraja razvali Bosnu i Hercegovinu

Hrvatska i srpska politika u BiH bi, kaže Soldo, trebale pustiti bošnjačku politiku da uništi BiH.

Politolog Tomislav Soldo | Izvor: Privatna arhiva

Nametnutu odluku visokog predstavnika Christiana Schmidta o financiranju općih izbora u BiH, koji, podsjetimo, nema potporu Vijeća sigurnosti UN-a za obavljanje ove funkcije, za Bild.ba je komentirao politolog Tomislav Soldo.

On se osvrnuo na reakcije bošnjačke politike na ovu odluku. Kaže kako se ne može poduprijeti bilo koja odluka visokog predstavnika iz političke pozicije nekog tko želi suverenu državu BiH.

“Bošnjačka politika bi trebala napraviti konzistentnu derivaciju oko toga jesu li za suverenu državu BiH ili su protiv postojanja same ideje države BiH. Ako su za suverenu BiH onda je ogromna pogreška podržavati nametnute odluke OHR-a koje god one bile. Podrškom OHR-u bošnjačka politika odustaje od ideje države BiH jer država, ako nije suverena, onda nije ni država”, rekao je Soldo za Bild.ba.

Po riječima ovog politologa, ponašanje bošnjačke politike, u najmanju ruku je ironično.

“Ironično, dok optužuju Srbe i Hrvate da su protiv države BiH, upravo bošnjački političari rade na tom da Bosne i Hercegovine ne bude. To se dogodilo i sada kada su podržali nametnutu odluku Schmidta oko financiranja izbora”, istaknuo je Soldo za Bild.ba.


Hrvatska i srpska politika u BiH bi, kaže Soldo, trebali pustiti bošnjačku politiku da uništi BiH.

“Tuga je to postdejtonske stvarnosti u Bosni i Hercegovini. Ovako kako su počeli, upravo će bošnjački političari uništiti svaku ideju moguće BiH. Možda ih hrvatska i srpska politika u tome više ne trebaju spriječavati. Neka idu do kraja i sami završe posao”, istaknuo je on u izjavi za Bild.ba.

BiH, dodaje Soldo, nije uopće država.

“Jadno je danas biti dio probosanske politike kako ista sebi voli tepati. Zazivati državu – a rušiti apsolutno sve njene temelje – od podrivanja Daytona preko zazivanja OHR-a koji je, u konačnici, najveći pokazatelj da Bosna i Hercegovina ne samo da nije država Srba i Hrvata nego nije uopće država”, zaključio je ovaj politolog u izjavi za portal Bild.ba.

SOURCEBild.ba
Previous articleSchmidt nahvalio hrvatskog premijera: “Plenković se jako intenzivno angažirao oko promjene izbornog zakona u BiH”
Next articleMilanović: Ja to ne radim zato što mi je mater iz Širokog Brijega. Sve bi to bilo drugačije da smo Plenković i ja jedinstveni
Pretplati se
Notify of
guest
3 Comments
Novije
Starije Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Veritas

Nisam ni član ni simpatizer HDZBiH ali podržavam smislene zaključka ovoga politologa. Tko je “usran” a tko nije, pokazat će povijest. Ne mogu tzv. probosanci
biti jači od dva druga kontitutivna naroda. Jasno?

Koleg iz razreda :)

Gledaj ovog usre hdzovog on tumači visoku politiku u skoli sve dvice imao HAHAHHAHAHAHAH

miso

idi bre jedi ćevape