Split obilježio Dan pobjede i VRO “Oluja”, spušten hrvatski barjak sa Gradske uprave

Hrvatski barjak je sa zgrade splitske Gradske uprave spustio Zoran Buzdovačić, a fontana ispred crkve sv. Frane svijetlit će u bojama hrvatske zastave.

Foto: dalmatinskiportal.hr

Polaganjem vijenaca na Gradskom groblju Lovrinac i u Parku hrvatskih branitelja te spuštanjem 22-metarske trobojnice sa zgrade Banovine u četvrtak je u organizaciji Grada Splita počeo program obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i 27. obljetnice VRO “Oluja”.

Vijenci su položeni i upaljene svijeće na Lovrincu, na Groblju branitelja, spomen obilježju poginulim Bošnjacima-muslimanima braniteljima u Domovinskom ratu, kao i u Parku branitelja.

Hrvatski barjak je sa zgrade splitske Gradske uprave spustio Zoran Buzdovačić, a fontana ispred crkve sv. Frane svijetlit će u bojama hrvatske zastave.

Program se nastavlja večeras u 19 sati svetom misom zahvalnicom u crkvi Gospe od Zdravlja.

U gradu su najavili kako će u petak s početkom u 20.15 sati na Trgu Gaje Bulata biti održan prigodni cjelovečernji koncert klape Iskon.


Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja završit će velikim vatrometom na Rivi u 22 sata.

Danas se obilježava i 32. obljetnica Prvih hrvatskih redarstvenika, pa su jutros položeni vijenci kod spomen obilježja branitelja na gradskom groblju Lovrinac, nakon čega je u crkvi Sv. Ante na Poljudu održana sveta misa, a potom i svečana akademija kojoj prisustvuje i premijer Andrej Plenković.

SOURCEHina
Previous articleU Grudama ubijen poznati poduzetnik, pucao ‘kalašnjikovom’ po prisutnima, svađa prethodila pucnjavi
Next articlePlemići večeras protiv Tobola: “Zahtjevna utakmica je pred nama”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments