Središnje izborno povjerenstvo naredilo još jedno novo brojanje u Mostaru

Središnje izborno povjerenstvo naredilo još jedno novo brojanje u Mostaru

Središnje izborno povjerenstvo
Photo by Element5 Digital on Pexels.com

Središnje izborno povjerenstvo BiH naredilo je danas ponovno prebrojavanje glasova na jednom mjestu u Mostaru. Riječ je o području Starog grada.

Središnje izborno povjerenstvo BiH na današnjoj hitnoj sjednici usvojilo je Naredbu kojom se Glavnom centru za brojanje naređuje da izvrši ponovno brojanje glasačkih listića i utvrdi rezultate izbora na biračkom mjestu 155A019 za nivo Izborne jedinice mostarskog gradskog područja 2 – Stari Grad – 155 po političkim subjektima i kandidatima.

Ponovno brojanje po navedenoj naredbi će početi u utorak, 12. siječnja u 10.00 sati u Glavnom centru za brojanje u Sarajevu (Zetra), prema dinamici koju je utvrdio ravnatelj Glavnog centra za brojanje.

Naredba će biti objavljena na web stranici SIP-a BiH i smatrat će se da je na taj način dostavljena svim sudionicima u izbornom procesu.

U skladu sa članom 5.31 Izbornog zakona BiH kandidati političkih stranaka, koalicija, listi nezavisnih kandidata i nezavisni kandidati koji se pojavljuju na glasačkom listiću za koji se vrši ponovno brojanje, kao i drugi akreditirani promatrači, mogu biti prisutni tijekom ponovnog brojanja, priopćeno je iz Ureda za informiranje SIP-a.

Bild.ba