Stanivuković potrošio 700 tisuća maraka na snijeg kojeg nema

Kako se navodi, nešto manje od pola novca, i to 324.774,48 KM potrošeno je u siječnju kada je bilo 10 snježnih dana, veljači s tri i ožujku s pet snježnih dana.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke potrošio je 700 tisuća KM čisteći snijeg kojeg, prema izvještaju Republičkog hidrometeorološkog zavoda RS, skoro nije ni bilo u prvoj polovici godine.

Dodaju da uvidom u dokumentaciju Gradske uprave Banjaluka, Odjela za promet i ceste – stavke zajedničke komunalne potrošnje, u stavkama rashoda za usluge zimske službe vidi se da je u proračunu za te potrebe bilo dodijeljeno 700.000 KM, prenose Vijesti.ba.

Kako se navodi, nešto manje od pola novca, i to 324.774,48 KM potrošeno je u siječnju kada je bilo 10 snježnih dana, veljači s tri i ožujku s pet snježnih dana.

“Najstrašniji zimski uvjeti koje je Stanivuković imao bili su u siječnju kada je bilo 10 snježnih dana s prosječnom visinom snijega od 7,9 centimetara. Ostatak novca iz proračuna, točnije 375.882,52 KM dodijeljenih isključivo za čišćenje snijega potrošeno je u travnju kada je imao tri snježna dana s prosječnom visinom snježnog pokrivača od 1,5 centimetar i svibnju i lipnju kada snijeg nije padao”, piše u podacima.

Podaci hidrometeorološkog zavoda pokazuju da je snijeg u prvoj polovici ove godine manje padao u odnosu na prethodnu kada je Gradska uprava Banjaluka potrošila ukupno 587,435 KM.


SOURCEVijesti.ba
Previous articleZašto Hrvati nemaju političarku poput Željke Cvijanović? Pogledajte kako žena elegantno ‘ubija’ političko Sarajevo argumentima
Next articleKaos u Bruxellesu zbog COVID restrikcija: Policija koristila suzavac i vodene topove protiv građana
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments