Stanivuković: Republika Srpska je stoljetna težnja srpskog naroda da bude oivičen svojom državnošću

Više ne možemo nasjesti na priče o nekom bratstvu i jedinstvu, koje znači da nemamo našu državu i institucije.

Draško Stanivuković
Draško Stanivuković

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obratio se novinarima u tom gradu gdje se danas mimohodom obilježava Dan Republike Srpske koji je Ustavni Sud BiH proglasio neustavnim, prenosi N1.

“Želim iskoristiti priliku da svima čestitam Dan Republike Srpske, slavu Republike Srpske. Činjenica je da je ovo jako važan dan kada obilježavamo dan Republike Srpske, moja poruka je da je svaki dan, dan Republike Srpske. Svaki dan možemo da doprinijeti i uraditi nešto važno za Republiku Srpsku. Svaki dan je veoma bitan. Republika Srpska nije neka slučajna tvorevina, ona je stoljetna težnja srpskog naroda da bude oivičen svojom državnošću. To znači da svugdje tamo gdje nismo imali svoje ustanove i institucije tamo smo doživljavali strahote. Više ne možemo nasjesti na priče o nekom bratstvu i jedinstvu, koje znači da nemamo našu državu i institucije. Nekoliko puta tijekom naše povjesti smo nasjeli na to. Rezultat svih tih naših zabluda i obmana svih tih naših stradanja je Republika Srpska.” kazao je između ostalog Stanivuković.

SOURCEBild.ba
Previous articleChristian Schmidt: Postupci i aktivnosti vlasti Republike Srpske kojima se obilježava i slavi Dan Republike Srpske 9. siječnja mogu imati posljedice
Next articleNovi ministar: “Ne smiju prekršitelji zakona mahati terorističkim zastavama, jer time potiču terorizam”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments