Što se događalo u Domu naroda? Novalić nudio mito za usvajanje proračuna?

Iz SDP-a tvrde da su izaslanici u nevjerici gledali i slušali kako se pred njihovim očima, u prisustvu kamera, u sali zakonodavne vlasti nude milijuni za potporu proračunu.

Fadil Novalić | Izvor: : Armin Durgut/PIXSELL

Nakon što je slične optužbe na račun federalnog premijera Fadila Novalića jučer iznio predsjednik NiP-a Elmedin Konaković oglasili su se i iz SDP-a.

-Jučerašnji dan u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH je predstavljao sumrak zakonodavne vlasti na koju je koruptivni desant izvršio premijer FBiH Fadil Novalić koji već sjedi na optuženičkoj klupi – priopćeno je iz SDP-a.

Iz SDP-a tvrde da su izaslanici u nevjerici gledali i slušali kako se pred njihovim očima, u prisustvu kamera, u sali zakonodavne vlasti nude milijuni za potporu proračunu.

-Nažalost, radi se o premijeru FBiH koji će nakon ovog mandata ostati upamćen po gomilama izrečenih laži i najvećoj koruptivnoj aferi dok su građani bili zaključani u lockdown. Na ovaj način bahati premijer Novalić i SDA samo potvrđuju sav jad i moralnu bijedu korumpirane Vlade – kažu iz SDP-a.

SDP BiH traži od nadležnih institucija da hitno pokrenu postupke u skladu sa svojim nadležnostima, jer je više nego jasno da nakon što su odbijeni amandmani SNSD, ne postoji niti jedan politički razlog da izaslanici istih podrže proračun. Pretpostavljamo da su političke razloge ipak nadvisili financijski, a to bi moralo ispitati nadležno tužiteljstvo.


-Na našoj političkoj sceni teško nas može još nešto iznenaditi, ali je sada više nego očito da su Demokratska fronta BiH i Socijaldemokrati BiH, kao javno predstavljeni borci protiv korupcije, pristali biti federalni priljepak SDA za sramotne postupke – stoji u priopćenju.

SOURCEBild.ba
Previous articleVeć je 30 godina otkako je utemeljena naša vojska. Bez koje ne bi bilo ni Bosne i Hercegovine
Next articleNastavlja se okršaj. Konaković: Svaki student DIF-a bolje zbraja od tebe, Novaliću. I to dok radi kolut naprijed
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments