Švabo je babo: Njemačkoj treba 15 000 radnika iz ove oblasti, raspisali natječaj na srpskom i hrvatskom

Image by victoraf from Pixabay

“Deutsche Bahn”, odnosno Njemačka željeznica, objavila je na društvenim mrežama oglas za posao na hrvatskom i srpskom jeziku, u kojem se navodi da traže ukupno 15.000 željezničara.

Trenutno je aktualan natječaj za manevriste. Na natječaj se mogu prijaviti i muškarci i žene, a ni godine nisu problem, naravno, za one koji imaju odgovarajuće kvalifikacije.

– Nema dobne granice, jedino treba imati na umu da po njemačkom zakonu dozvolu za upravljanje vlakom mogu dobiti samo oni koji su stariji od 21 godinu – navodi se u rubrici “Najčešća pitanja”.

Njemačke željeznice nude radnicima sigurnu plaću, ugovor o radu na neodređeno vrijeme, usavršavanje njemačkog jezika i pomoć pri preseljenju u Njemačku.

– Za preseljenje će se pobrinuti stručnjak iz naše tvrtke, koji će kandidatu pomoći sa svim potrebnim dokumentima koje treba popuniti. Uspješni kandidati će dobiti individualni plan preseljenja sa svim potrebnim informacijama – navode Njemačke željeznice.


Prije prijema na posao potencijalni kandidati će proći obuku koja će se održati u Baselu, u Švicarskoj.

Previous articleVučić se oglasio o zabrani posjeta Jasenovcu: “Živjet će srpski narod i nikada neće zaboraviti…”
Next articleTuga u Hrvatskoj: Dječak (14) ispao iz vozila i na mjestu preminuo: “osobno vozilo je sletjelo na zemljanu površinu…”
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments