Sve je poznato! Borjana Krišto, nova predsjedavajuća Vijeća ministara BiH poslala je SIPA-i na provjeru imena svih ministara i zamjenika koji će činiti novu državnu vladu

Kada su u pitanju zamjenici ministara, najpoznatije je ime Duške Jurišić, aktualne direktorice TVSA, koja je predložena za zamjenicu ministra za ljudska prava u BiH.

Borjana Krišto, nova predsjedavajuća Vijeća ministara BiH poslala je SIPA-i na provjeru imena svih ministara i zamjenika koji će činiti novu državnu vladu, potvrđeno je za “Avaz” iz ove policijske agencije.

Ranije je Borjana Krišto, predsjedavajuća Vijeća ministara BiH poslala imena ministara i zamjenika iz HDZ BIH i SNSD-a.

No, u SIPA-u su sada stigla i imena ministara i zamjenika stranaka Osmorke.

Radi se o Elmedinu Konakoviću, koji je kandidat za ministra vanjskih poslova BiH, Zukana Heleza, ministar obrane te Edina Forte, kandidata za ministra prometa i komunikacija.

Stiglo je na provjeru i ime Sevlida Hurtića iz Pokreta za državu, koji će obnašati poziciju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH. On je zajednički kandidat Osmorke i SNSD-a.


Time je Osmorka u Vijeću ministara dobila četvrtog Bošnjaka.

Kada su u pitanju zamjenici ministara, najpoznatije je ime Duške Jurišić, aktualne direktorice TVSA, koja je predložena za zamjenicu ministra za ljudska prava u BiH. Zamjenik ministra financija BiH trebao bi biti Muhamed Hasanović, menadžer koji je radio za strane kompanije u BiH.

Zamjenik ministra pravosuđa je Elvir Mahmuzić iz Tuzle, koji je obnašao brojne funkcije unutar SDP-a

Po Zakonu provjera traje 30 dana. S tim da su neke provjere već završene.

SOURCEBild.ba
Previous articleDoslovno ne zna čovjek što bi, da pusti suzu ili se nasmije: Vojnicima u BiH nedostaju nove odore nakon što su SAD zaustavile dugogodišnje donacije
Next articleČetiri hercegovačke tvrtke na listi deset najvećih izvoznika u 2022. godini: Aluminij ponovno na vrhu!
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments