Svi što gube se ljute, to je poznata stvar: SDS bi ponavljao izbore u nekim gradovima i općinama u Republici Srpskoj

Zbog toga će, najavljeno je, pravni tim te stranke uputiti zahtjev SIP-u za ponavljanje izbora

Srpska demokratska stranka tražit će od SIP-a ponavljanje izbora u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u brojnim gradovima i općinama zbog neregularnosti koje su se zbile tijekom izbornog dana, a posebno tijekom noći kada se na tim biračkim mjestima dogodilo „prekrajanje izborne volje“, priopćeno je iz SDS-a.

– Iako je to zakonska obaveza, našim posmatračima na ovim biračkim mjestima nisu dati na uvid zapisnici koji su prepravljani od članova biračkih odbora, čime je prekrojena izborna volja građana. S pravom smatramo da se na ovim biračkim mjestima stanje na zapisnicima ne poklapa sa glasovima koji se nalaze u vrećama – priopćeno je iz SDS-a.

Zbog toga će, najavljeno je, pravni tim te stranke uputiti zahtjev SIP-u za ponavljanje izbora na svim biračkim mjestima u Doboju i na velikom broju biračkih mjesta u Zvorniku, Prijedoru i Čelnicu na kojima su tijekom noći prepravljani zapisnici.

– Također, naš pravni tim radi na pripremi kaznenih prijava protiv osoba koje su činile izborne manipulacije kao članovi izborne administracije u ovim gradovima.

Zbog izmjene izborne volje naroda pod okriljem noći smatramo da je neophodno da se brojanje glasova za neke nivoe vlasti, a prije svega za nivo predsjednika Republike Srpske i nivo Predstavničkog doma Parlamenta BiH vrši ručno u Centralnoj izbornoj komisiji kako bi se otklonile sve sumnje da li stanje na zapisnicima zaista odgovara stanju glasova u vrećama – priopćeno je iz SDS-a.SDS


SOURCEBild.ba
Previous articleUbojici Miroslavu Tomiću ponovno određen pritvor, evo zbog čega
Next articleAmerički državni tajnik objasnio zašto je Fadil Novalić završio na njihovoj crnoj listi, evo obrazloženja
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments