Tomislav Ćorić pisao Biseri Turković, zatražio je pojašnjenje o trebinjskoj zračnoj luci

Koncem travnja raspisan je međunarodni natječaj za izradu projektno-tehničke dokumentacije za izgradnju Zračne luke u Trebinju. Kako je predviđeno dokumentacijom, Zračna luka će se nalaziti na kraškom području 14 km zapadno od središta Trebinja i zauzimat će površinu od preko 300 hektara.

”Aleksandar Vučić i Srbija u potpunosti plaćaju, a Milorad Dodik gradi golemu međunarodnu zračnu luku u Trebinju, s terminalom većim od 7.000 četvornih metara i pistom dužom od zagrebačke i beogradske”, pisala je u svibnju ove godine splitska ”Slobodna Dalmacija”. Institucije Hrvatske aktivirale su se sredinom ovog mjeseca u vezi s ovim pitanjem.

Kako portal Radiosarajevo.ba piše, ministar gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske Tomislav Ćorić zatražio je od Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine službenu informaciju o ovom projektu.

”Sukladno odredbama članka 3. Konvencije o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica, molim Vas da nam kao zainteresiranoj državi dostavite informaciju o aktivnostima vezanim za izgradnju zračne luke Trebinje kod mjesta Taleža u Republici Srpskoj, Bosna i Hercegovina”, napisao je ministar Ćorić u dopisu ministrici Biseri Turković.

Informacija je, također, upućena na znanje i ministrici Vladi RS-a Srebreniki Golić, a o svemu je upoznato i Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske s Gordanom Radmanom Grlićem na čelu.


Bild.ba

Previous articleGuardian javio da se Niksi vraća na Otok, ide u prvoplasiranu momčad Premiershipa
Next articleNova eksplozija u Kabulu: Opet ISIS-K?
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments