Turski MVP nazvao ruskoga šefa diplomacije. Razgovaralo se o BiH

Na kraju, ministri su se osvrnuli i na najavljene sastanke između službenika Rusije i NATO saveza koji su zakazani za 12. siječnja.

Šef turske diplomacije Mevlut Cavusoglu i ministar vanjskih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov obavili su danas telefonski razgovor tokom kojeg su se dotakli i situacije u Bosni i Hercegovini.

Prema informacijama Ministarstva vanjskih poslova Rusije, razgovor je inicirao turski ministar, a tijekom razgovora su se Lavrov i Cavusoglu dotakli mnogih regionalnih pitanja, uključujući i situaciju na Balkanu.

“Dotakli su se niza aktualnih pitanja, prije svega u vezi sa situacijom na Balkanu. Naglašena je važnost da se što prije obnovi unutrašnji politički dijalog u Bosni i Hercegovini na čvrstim dejtonskim principima u interesu konstitutivnih naroda. Dogovoren je nastavak suradnje u ovoj oblasti”, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova Rusije.

Također, ministri su se tijekom razgovora dotakli i situacije na Kavkazu te je izraženo zadovoljstvo organizacijom sastanka u formatu “tri plus tri” koji je održan u Moskvi 10. prosinca 2021. godine. Sergej Lavrov je izrazio podršku naporima Turske da normalizira odnose s Armenijom.

Na kraju, ministri su se osvrnuli i na najavljene sastanke između službenika Rusije i NATO saveza koji su zakazani za 12. siječnja.


“Sergej Lavrov je potvrdio stav Moskve o potrebi ozbiljnosti rasprave o ovoj temi u interesu postizanja konkretnih rezultata bez odugovlačenja procesa”, zaključili su iz ruskog ministarstva.

SOURCEBild.ba
Previous articleKreatorica šovinističke sarajevske manipulacije: Marion Kraske traži sankcije Čoviću, napala i Željanu Zovko
Next articleDodik otkrio zašto nije unio badnjak u zgradu Predsjedništva BiH
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments