U HNK zabilježeno 27 požara, deset još uvijek aktivno

Na području Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) u posljednja 24 sata zabilježeno je 27 požara, od kojih je njih deset još uvijek aktivno, izvijestio je Operativni centrar civilne zaštite HNK-a.

U općini Konjic aktivno je osam požara, i to u Ljutoj, Ljesovini, na širem lokalitetu Neretvice, u Obrenovcu, Gluhom dolu, na lokalitetu Repovci-Bulatovići, na Žitačama i u Cerićima- Pokojište, u kojima većinom gori bukova, hrastova, borova i kestenova šuma, te ponegdje voće i nisko rastinje.

U Jablanici je aktivan požar u podnožju planine Bokševice, dok u Čitluku u Čalićima gori trava, nisko rastinje i šuma.

Ostali požari na području Hercegovačko-neretvanskog kantona uspješno su ugašeni.

Povodom većeg broja požara oglasio se i kantonalni MUP, koji navodi kako policija ima saznanja da su požari prouzrokovani ljudskim faktorom te moli sve građane da sumnjive aktivnosti vezane za požare dojave u najbližu policijsku stanicu ili na telefonski broj 122.

“Policijski službenici će poduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti da se eventualni počinitelji pronađu i sankcioniraju sukladno zakonskim propisima”, navode iz MUP-a HNK.Komentari

Next Post

Redovna sjednica Vlade FBiH danas u 12.00 sati

Čet tra 9 , 2020
Redovna sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana danas u Sarajevu, s početkom u 12.00 sati, najavljeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću. Sjednici će prisustvovati premijer FBiH i dvoje zamjenika premijera, dok će ostali članovi Vlade u radu sjednice učestvovati putem video linka. Ured […]