U Kninu privedeno 15 osoba, evo zbog čega

Kako je objavila hrvatska policija, protiv 15 osoba podnesen je prijedlog za prekršaj protiv javnog reda i mira.

Knin, Dan pobjede, Oluja
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatska danas slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 27. godišnjicu vojno-redarstvene operacije Oluja. Međutim, ni ova godišnjica Oluje nije mogla proći bez nepotrebnih incidenata.

Kako je objavila hrvatska policija, protiv 15 osoba podnesen je prijedlog za prekršaj protiv javnog reda i mira.

“Policijski službenici Policijske uprave šibensko-kninske proveli su kriminalističko istraživanje nad ukupno 15 osoba koje su 5. kolovoza 2022. godine u Kninu, tijekom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja, svojim ponašanjem ispunili obilježja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, saopšteno je.

Naime, radi se o dva odvojena događaja, u prvom se radi o 75-godišnjaku, a u drugom se radi o skupini od 14 osoba koji su narušavali javni red i mir upućivanjem poruka (uzvika) neprimjerenog sadržaja na javnom mjestu gdje je bio okupljen veći broj građana, čime su ispunili elemente protupravnog ponašanja.

“Temeljem svega utvrđenog, policija će protiv svih podnijeti Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku zbog sumnje da su počinili prekršaj iz članka 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, objavila je šibensko-kninska policija.


Premda policija u priopćenju ne navodi izričito o kakvim se uzvicima radi, kamere N1 su zabilježile uzvikivanje ustaškog pozdrava “Za dom spremni”, a i Hina je navela u svom tekstu da se taj pozdrav ponovio tri puta.

Kao i prethodnih godina u Knin je s grupom pristaša stigao i predsjednik udruge 9. bojne HOS-a i njen ratni zapovjednik Marko Skejo, a zatim su u centru grada, kod spomenika, uzvikivali ustaški pozdrav “Za dom spremni”.

SOURCEbild.ba
Previous articleI Krišto je bila na Danu pobjede, odala pijetet hrvatskim sinovima
Next articleGrad Mostar se oglasio povodom vandalskog čina na HUB galeriji
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments