U Mostaru se sastali Čović i Ćorić: Razgovarali o nastavku suradnje i kontinuiranom strateškom odnosu

Dragan Čović i Tomislav Ćorić

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održan je sastanak dr. Dragana Čovića, predsjednika HDZ-a BiH i predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH s dr. Tomislavom Ćorićem, ministrom gospodarstva i održivog razvoja u Vladi Republike Hrvatske.

Teme današnjeg sastanka predsjednika Čovića i ministra Ćorića nastavak su kontinuiranog i strateškog odnosa i suradnje.

Vlada RH i sva ministarstva, konkretno ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, nastoji realizirati što više infrastrukturnih projekata te poboljšati suradnju naših ljudi s obje strane granice.

Sugovornici su razgovarali i o trenutnim stanjem gospodarstva u BiH, rješenjima za postojeće poteškoće, te kako unaprijediti poslovanje i razvoj gospodarstva, uz mogućnosti razmjene iskustva te pozitivne prakse iz Hrvatske koje bi bile primjenjive na bh. gospodarstvu.

Također, razgovarano je o zajedničkom projektu elektroenergetskog sektora, aktivnostima na projektu Južne plinske interkonekcije te zajedničkim projektima iz oblasti zaštite okoliša.


Nakon održanog sastanka, dužnosnici će posjetiti i gradonačelnika Mostara dr. Maria Kordića, te sukladno predizbornom programu, nastaviti razgovarati o Mostaru kao glavnom gospodarskom središtu.

Nužno je raditi na procesu stvaranja strateške gospodarske točke koja bi Mostar u sljedećem razdoblju podignula na novu razinu i napravila nužne preduvjete za izravne investicije u gradu na Neretvi, istaknuto je.

Previous articlePupovac ne žali zbog prisustva na akademiji povodom obilježavanja godišnjice Republike Srpske
Next articleVučić pričao o Bosni i Hercegovini, spomenuo Hrvatsku i hrvatske političare, a ova izjava neke bi mogla iznenaditi
Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments